<!-- [lt_recipe name=|ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΚΟΝΦΙ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ| servings=|4| prep_time=|15M| cook_time=|30M| total_time=|2H| summary=|Made@Home με την Ντίνα – 3/3/2018| print=|yes| ingredients=|
Για την πανακότα;1 συσκευασία μίγμα για panna cotta, Γιώτης;500 ml γάλα;
Για το κονφί;10 σύκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα;½ φλιτζ. τσαγιού βύσσινα αποξηραμένα;½ φλιτζ. τσαγιού σταφίδες Κορινθιακές;10 δαμάσκηνα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα;150 ml μαυροδάφνη;1 αστεροειδή γλυκάνισο;1 ξυλάκι κανέλας;5 καρφάκια γαρύφαλλο;4 κουτ. σούπας σιρόπι σοκολάτας, Γιώτης;
Για το σερβίρισμα;Τρούφα σοκολάτας Γιώτης| ]Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι αποξηραμένα φρούτα και την μαυροδάφνη. Κλείνουμε τα μπαχαρικά σε ένα τούλι και βάζουμε το πουγκάκι στην κατσαρόλα. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βράσουμε για 30 λεπτά. Προσθέτουμε το σιρόπι σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.;Σε ένα δεύτερο κατσαρολάκι, βάζουμε τα ¾ από το γάλα, προσθέτουμε το μείγμα για την πανακότα και βάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει ο βρασμός. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο, κρύο γάλα.;Μοιράζουμε το κονφί αποξηραμένων φρούτων σε 4 ποτήρια και γεμίζουμε με το μείγμα της πανακότας.;Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον μέχρι να παγώσει η κρέμα.;Πασπαλίζουμε τις πανακότες με τρούφα σοκολάτας και σερβίρουμε.[/lt_recipe] -->
Made@Home με την Ντίνα – 3/3/2018
Made@Home με την Ντίνα – 3/3/2018