Print Options:

πανακοτα με κονφι αποξηραμενων φρουτων

πανακοτα με κονφι αποξηραμενων φρουτων
<!-- [lt_recipe name=|ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΚΟΝΦΙ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ| servings=|4| prep_time=|15M| cook_time=|30M| total_time=|2H| summary=|Made@Home με την Ντίνα – 3/3/2018| print=|yes| ingredients=|Για την πανακότα;1 συσκευασία μίγμα για panna cotta, Γιώτης;500 ml γάλα;Για το κονφί;10 σύκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα;½ φλιτζ. τσαγιού βύσσινα αποξηραμένα;½ φλιτζ. τσαγιού σταφίδες Κορινθιακές;10 δαμάσκηνα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα;150 ml μαυροδάφνη;1 αστεροειδή γλυκάνισο;1 ξυλάκι κανέλας;5 καρφάκια γαρύφαλλο;4 κουτ. σούπας σιρόπι σοκολάτας, Γιώτης;Για το σερβίρισμα;Τρούφα σοκολάτας Γιώτης| ]Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι αποξηραμένα φρούτα και την μαυροδάφνη. Κλείνουμε τα μπαχαρικά σε ένα τούλι και βάζουμε το πουγκάκι στην κατσαρόλα. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βράσουμε για 30 λεπτά. Προσθέτουμε το σιρόπι σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.;Σε ένα δεύτερο κατσαρολάκι, βάζουμε τα ¾ από το γάλα, προσθέτουμε το μείγμα για την πανακότα και βάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει ο βρασμός. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο, κρύο γάλα.;Μοιράζουμε το κονφί αποξηραμένων φρούτων σε 4 ποτήρια και γεμίζουμε με το μείγμα της πανακότας.;Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον μέχρι να παγώσει η κρέμα.;Πασπαλίζουμε τις πανακότες με τρούφα σοκολάτας και σερβίρουμε.[/lt_recipe] -->

Made@Home με την Ντίνα – 3/3/2018

Ratings 4 from 1 votes
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Intermediate
Time
Prep Time: 15 mins Cook Time: 30 mins Rest Time: 1 min Total Time: 46 mins
Servings 4
Best Season Suitable throughout the year
Description
Made@Home με την Ντίνα – 3/3/2018
Υλικά
    Για την πανακότα
    Για το κονφί
    Για το σερβίρισμα
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 1 συσκευασία μίγμα για panna cotta, Γιώτης
  • 500 ml γάλα
  • 10 σύκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού βύσσινα αποξηραμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού σταφίδες Κορινθιακές
  • 10 δαμάσκηνα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
  • 150 ml μαυροδάφνη
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 5 καρφάκια γαρύφαλλο
  • 4 κουτ. σούπας σιρόπι σοκολάτας, Γιώτης
  • Τρούφα σοκολάτας Γιώτης
Instructions
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blankΒάζουμε σε ένα κατσαρολάκι αποξηραμένα φρούτα και την μαυροδάφνη. Κλείνουμε τα μπαχαρικά σε ένα τούλι και βάζουμε το πουγκάκι στην κατσαρόλα. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βράσουμε για 30 λεπτά. Προσθέτουμε το σιρόπι σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.
  2. blankΣε ένα δεύτερο κατσαρολάκι, βάζουμε τα ¾ από το γάλα, προσθέτουμε το μείγμα για την πανακότα και βάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει ο βρασμός. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο, κρύο γάλα.
  3. blankΜοιράζουμε το κονφί αποξηραμένων φρούτων σε 4 ποτήρια και γεμίζουμε με το μείγμα της πανακότας.
  4. blankΒάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον μέχρι να παγώσει η κρέμα.
  5. blankΠασπαλίζουμε τις πανακότες με τρούφα σοκολάτας και σερβίρουμε.

Σας ευχαριστώ!