Print Options:

πιτσα «κορωνα»

πιτσα «κορωνα»

Made@Home με την Ντίνα – 24/2/2018

Ratings 5 from 1 votes
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Intermediate
Time
Prep Time: 15 15 mins Cook Time: 30 30 mins Rest Time: 1 1 min Total Time: 46 mins
Servings 4
Best Season Suitable throughout the year
Description
Made@Home με την Ντίνα – 24/2/2018
Υλικά
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 1 φύλλο ζύμη για πίτσα Ζύμη Ψαχνών
  • 100 γρ. dressing bbq Condito
  • 2 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 3 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος Arla με 36% λιπαρά
  • 300 γρ. τυρί Arla mozzarella, τριμμένη
  • 25 φέτες σαλάμι αέρος
  • 1 κρόκο αυγού, ελαφρά χτυπημένο
  • 60 γρ. Arla σκληρό τυρί Δανίας, τριμμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blankΣε ένα μπολ βάζουμε τους κύβους των μήλων, τις 20 φέτες σαλάμι αέρος, ψιλοκομμένες, τον δυόσμο, την κρέμα γάλακτος κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
  2. blankΑνοίγουμε το φύλλο ζύμης για πίτσα, και το αφήνουμε επάνω στο χάρτι του. Με τον πλάστη, δίνουμε σχήμα τετράγωνο. Με ένα μαχαίρι ή το ροδάκι για πίτσα χαράζουμε τα 2/3 της ζύμης σε λωρίδες.
  3. blankΑπλώνουμε την σάλτσα bbq στο άκοπο κομμάτι ζύμης, κατά μήκος. Σκορπίζουμε επάνω στην σάλτσα, την γέμιση του μήλου και πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα. Σκεπάζουμε με τις 5 φέτες σαλάμι που έχουμε κρατήσει άκοπες.
  4. blankΣηκώνουμε με προσοχή από την άκρη του χαρτιού που υπάρχει κάτω από το ζυμάρι και σκεπάζουμε τη γέμιση. Συνεχίζουμε να ρολάρουμε μέχρι να κολλήσουν και οι κομμένες λωρίδες.
  5. blankΜεταφέρουμε το ρολό πίτσας σε ένα στρογγυλό ταψί και ενώνουμε τις άκρες. Κάνουμε μια μπάλα το αντικολλητικό χαρτί της πίτσας και το τοποθετούμε στο κέντρο του στεφανιού για να μην απλώσει η πίτσα.
  6. blankΑλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με το σκληρό τυρί Δανίας.
  7. blankΨήνουμε την πίτσα κορώνα για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Keywords: πιτσα «κορωνα»

Σας ευχαριστώ!