Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

μεσογειακες πατατες γκρατινε

μεσογειακες πατατες γκρατινε

Made@Home με την Ντίνα – 3/3/2018

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 45 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 1 ώρα 1 λεπτό
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Made@Home με την Ντίνα – 3/3/2018
Υλικά
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα σε νιφάδες
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, σκόνη
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 80 γρ. ρυζάλευρο
  • 500 ml χυμό ντομάτας
  • ½ κουτ. γλυκού θυμάρι, ξερό
  • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 100 γρ. τυρί Αrla αυθεντικό regato, τριμμένο
  • 3 φέτες τυρί Αrla Havarti
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blankΚόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις πασπαλίζουμε με νιφάδες πάπρικας, πάπρικα, ρίγανη και θυμάρι.
  2. blankΣε μια σωτέζα βάζουμε το βούτυρο, το ρυζάλευρο και ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα. Προσθέτουμε το μέλι, το πιπέρι, το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. blankΠροθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
  4. blankΚαθαρίζουμε τη σκελίδα σκόρδο και την τρίβουμε στον πάτο του ταψιού για να το αρωματίσουμε. Απλώνουμε λίγη από την κρέμας ντομάτας και βάζουμε μια στρώση πατάτες. Πασπαλίζουμε με λίγο ρεγκάτο και βάζουμε στο κέντρο δύο φέτες Havarti.
  5. blankΑπλώνουμε μια ακόμα δόση σάλτσα ντομάτας, και τις υπόλοιπες πατάτες σε στρώση. Τελειώνουμε με το υπόλοιπο ρεγκάτο και μια φέτα Havarti.
  6. blankΨήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πόσο λεπτές θα κόψουμε τις πατάτες.
Keywords: μεσογειακες πατατες γκρατινε

Σας ευχαριστώ!