Print Options:

μεσογειακες πατατες γκρατινε

μεσογειακες πατατες γκρατινε

Made@Home με την Ντίνα – 3/3/2018

Ratings 4 from 1 votes
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Intermediate
Time
Prep Time: 15 mins Cook Time: 45 mins Rest Time: 1 min Total Time: 1 hr 1 min
Servings 4
Best Season Suitable throughout the year
Description
Made@Home με την Ντίνα – 3/3/2018
Υλικά
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα σε νιφάδες
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, σκόνη
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 80 γρ. ρυζάλευρο
  • 500 ml χυμό ντομάτας
  • ½ κουτ. γλυκού θυμάρι, ξερό
  • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 100 γρ. τυρί Αrla αυθεντικό regato, τριμμένο
  • 3 φέτες τυρί Αrla Havarti
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blankΚόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις πασπαλίζουμε με νιφάδες πάπρικας, πάπρικα, ρίγανη και θυμάρι.
  2. blankΣε μια σωτέζα βάζουμε το βούτυρο, το ρυζάλευρο και ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα. Προσθέτουμε το μέλι, το πιπέρι, το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. blankΠροθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
  4. blankΚαθαρίζουμε τη σκελίδα σκόρδο και την τρίβουμε στον πάτο του ταψιού για να το αρωματίσουμε. Απλώνουμε λίγη από την κρέμας ντομάτας και βάζουμε μια στρώση πατάτες. Πασπαλίζουμε με λίγο ρεγκάτο και βάζουμε στο κέντρο δύο φέτες Havarti.
  5. blankΑπλώνουμε μια ακόμα δόση σάλτσα ντομάτας, και τις υπόλοιπες πατάτες σε στρώση. Τελειώνουμε με το υπόλοιπο ρεγκάτο και μια φέτα Havarti.
  6. blankΨήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πόσο λεπτές θα κόψουμε τις πατάτες.

Σας ευχαριστώ!