Βάζω τα ζυμαρικά σε μεγάλη κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει και τα αφήνω να βράσουν.
Ταυτόχρονα, βάζω ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά. Ρίχνω την κρέμα γάλακτος και μόλις ζεσταθεί, ρίχνω το μπλε τυρί. Προσθέτω ½ φλιτζάνι από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά και αφήνω να βράσει για 2 λεπτά. Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρω τα ζυμαρικά μέσα στο τηγάνι και ανακατεύω καλά.
Βάζω την πράσινη σαλάτα σε ένα μεγάλο μπολ και μεταφέρω από πάνω τα ζυμαρικά με την κρέμα τους. Πασπαλίζω με χοντροσπασμένα καρύδια, τον ψιλοκομμένο δυόσμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω αμέσως.