Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

καρβελακι γαστρας με λουκανικο

καρβελάκι γάστρας με λουκάνικο
\n

\n

Το ψωμί από κίτρινο αλεύρι είναι από τα πιο νόστιμα και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Αν το φτιάξετε σκέτο, μπορείτε να το διατηρήσετε μέχρι 1 εβδομάδα. Τα μυρωδικά μπορούν να διαφοροποιηθούν ανάλογα με τα γούστα σας.

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method ,
Cuisine
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 1 ώρα Rest Time: 1 λεπ Total Time: 1 ώρα 11 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Το ψωμί από κίτρινο αλεύρι είναι από τα πιο νόστιμα και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Αν το φτιάξετε σκέτο, μπορείτε να το διατηρήσετε μέχρι 1 εβδομάδα. Τα μυρωδικά μπορούν να διαφοροποιηθούν ανάλογα με τα γούστα σας.
Υλικά
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 500 γρ. αλεύρι κίτρινο, Μύλοι Δάκου
  • 8 γρ. μαγιά ξηρή
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη ακατέργαστη
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 350 ml νερό
  • 1 κουτ. γλυκού θρούμπι, ξερό
  • 200 γρ. χωριάτικο λουκάνικο με πράσο, Μουταβελής, ψιλοκομμένο
  • ¼ ματσάκι ρίγανη φρέσκια (φύλλα)
  • 60 γρ. βούτυρο Lurpak
Οδηγίες
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blank Βάζω σε μια λεκανίτσα το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το θρούμι και τη μαγιά. Προσθέτω το νερό και ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ζυμάρι σχετικά «άγριο» σε υφή. Λαδώνω καλά μια στρογγυλή γάστρα και βάζω εκεί το ζυμάρι. Σκεπάζω με το καπάκι και βάζω στο ψυγείο για 12 ώρες.
  2. blankΠροθερμαίνω το φούρνο στους 220°C στις αντιστάσεις. Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά χωρίς λιπαρή ουσία. Ρίχνω το λουκάνικο και σοτάρω για 3-4 λεπτά.
  3. blankBγάζω τη γάστρα από το ψυγείο αδειάζω τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και το ανοίγω με τα χέρια μου. Προσθέτω το λουκάνικο, τη ρίγανη και «διπλώνω» 2-3 φορές.
  4. blankΒουτυρώνω καλά την γάστρα μου και τοποθετώ μέσα το ζυμάρι. Κλείνω με το καπάκι, χαμηλώνω τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200°C και ψήνω για 30 λεπτά. Αφαιρώ το καπάκι και συνεχίζω το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμη. Βγάζω το ψωμί από το φούρνο και το μεταφέρω σε σχάρα να κρυώσει.
Keywords: καρβελακι γαστρας λουκανικο

Σας ευχαριστώ!