Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

κανταϊφακια με τυρι κρεμα και φιστικι αιγινης

κανταϊφακια με τυρι κρεμα και φιστικι αιγινης

<!-- [lt_recipe name=|ΚΑΝΤΑΪΦΑΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ| servings=|12-14| prep_time=|20M| cook_time=|25M| summary=| Αυτά τα βουτυράτα κανταϊφάκια θα γίνουν τα αγαπημένα σας. Σας υπόσχομαι ότι αν τα δοκιμάσετε θα τα λατρέψετε αφού το τραγανό κανταΐφι με τα φιστίκια και η αφράτη κρέμα είναι «αχτύπητος» συνδυασμός. | print=|yes| ingredients=| 500 γρ. φύλλο κανταΐφι, Ζύμη Ψαχνών ;400 γρ. φιστίκι Αιγίνης, τριμμένο σκόνη ;200 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο + λίγο για το άλειμμα του ταψιού ;Για την κρέμα ;250 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla ;250 γρ. κρέμα γάλακτος Arla ;90 γρ. ζάχαρη άχνη, Ωμέγα ;ξύσμα από ½ λεμόνι ;½ κουτ. γλυκού βανίλια, υγρή ;Για το σιρόπι ;150 γρ. ζάχαρη ;250 ml νερό ;200 γρ. μέλι ;1 ξυλάκι κανέλα ;Για το σερβίρισμα ;βύσσινο, γλυκό του κουταλιού ;φιστίκι Αιγίνης, ανάλατο, καβουρδισμένο | ]Για το σιρόπι: Βάζω όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζω για 5 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει. ;Για τα ταρτάκια: Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις. Βγάζω το κανταϊφι από τη συσκευασία του και με ένα μαχαίρι το ψιλοκόβω. Το βάζω σε ένα μπολ και το ραντίζω με το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύω καλά με τα χέρια μου για να βραχεί καλά όλο το φύλλο. Προσθέτω το τριμμένο φιστίκι και συνεχίζω το ανακάτεμα για να φτιάξω ένα μείγμα που να μοιάζω με χοντρά ψίχουλα. ;Βουτυρώνω καλά ένα ταψάκι για μάφινς. Ρίχνω αρκετή ποσότητα από το μείγμα του κανταϊφιού και με τα χέρια μου το πιέζω για να καλύψω τον πάτο και τα τοιχώματα. Ψήνω στο φούρνο για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.Βγάζω τα ταρτάκια από το φούρνο και με ένα κουτάλι τα ραντίζω με το κρύο σιρόπι. Τα αφήνω στην άκρη να κρυώσουν εντελώς. ;Για την κρέμα: Βάζω την κρέμα γάλακτος, την άχνη και την βανίλια στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι. Αδειάζω την κρέμα σε ένα μπολ και την αφήνω στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσω.Βάζω σε ένα μπολ, το τυρί κρέμα και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάω με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν.Προσθέτω σταδιακά την κρύα κρέμα και ανακατεύοντας με μια μαρίζ. ;Αδειάζω το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζω τα κρύα ταρτάκια.Πασπαλίζω με φυστίκια Αιγίνης και σκορπίζω γλυκό κουταλιού βύσσινο. [/lt_recipe] -->

Αυτά τα βουτυράτα κανταϊφάκια θα γίνουν τα αγαπημένα σας. Σας υπόσχομαι ότι αν τα δοκιμάσετε θα τα λατρέψετε αφού το τραγανό κανταΐφι με τα φιστίκια και η αφράτη κρέμα είναι «αχτύπητος» συνδυασμός.

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 25 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 46 λεπτά.
Servings 12
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Αυτά τα βουτυράτα κανταϊφάκια θα γίνουν τα αγαπημένα σας. Σας υπόσχομαι ότι αν τα δοκιμάσετε θα τα λατρέψετε αφού το τραγανό κανταΐφι με τα φιστίκια και η αφράτη κρέμα είναι «αχτύπητος» συνδυασμός.
Υλικά
    Για την κρέμα
    Για το σιρόπι
    Για το σερβίρισμα
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 500 γρ. φύλλο κανταΐφι, Ζύμη Ψαχνών
  • 400 γρ. φιστίκι Αιγίνης, τριμμένο σκόνη
  • 200 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο + λίγο για το άλειμμα του ταψιού
  • 250 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος Arla
  • 90 γρ. ζάχαρη άχνη, Ωμέγα
  • ξύσμα από ½ λεμόνι
  • ½ κουτ. γλυκού βανίλια, υγρή
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 250 ml νερό
  • 200 γρ. μέλι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • βύσσινο, γλυκό του κουταλιού
  • φιστίκι Αιγίνης, ανάλατο, καβουρδισμένο
Οδηγίες
    Για το σιρόπι:
  1. blankΒάζω όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζω για 5 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.
  2. Για τα ταρτάκια:
  3. blankΠροθερμαίνω το φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις. Βγάζω το κανταϊφι από τη συσκευασία του και με ένα μαχαίρι το ψιλοκόβω. Το βάζω σε ένα μπολ και το ραντίζω με το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύω καλά με τα χέρια μου για να βραχεί καλά όλο το φύλλο. Προσθέτω το τριμμένο φιστίκι και συνεχίζω το ανακάτεμα για να φτιάξω ένα μείγμα που να μοιάζω με χοντρά ψίχουλα.
  4. blankΒουτυρώνω καλά ένα ταψάκι για μάφινς. Ρίχνω αρκετή ποσότητα από το μείγμα του κανταϊφιού και με τα χέρια μου το πιέζω για να καλύψω τον πάτο και τα τοιχώματα. Ψήνω στο φούρνο για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.Βγάζω τα ταρτάκια από το φούρνο και με ένα κουτάλι τα ραντίζω με το κρύο σιρόπι. Τα αφήνω στην άκρη να κρυώσουν εντελώς.
  5. Για την κρέμα:
  6. blankΒάζω την κρέμα γάλακτος, την άχνη και την βανίλια στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι. Αδειάζω την κρέμα σε ένα μπολ και την αφήνω στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσω.Βάζω σε ένα μπολ, το τυρί κρέμα και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάω με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν.Προσθέτω σταδιακά την κρύα κρέμα και ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
  7. blankΑδειάζω το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζω τα κρύα ταρτάκια.Πασπαλίζω με φυστίκια Αιγίνης και σκορπίζω γλυκό κουταλιού βύσσινο.
Keywords: κανταϊφακια,τυρι κρεμα,φιστικι αιγινης

Σας ευχαριστώ!