Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

διχρωμα ψωμακια με μπεϊκον

διχρωμα ψωμακια με μπεϊκον
\n

<!-- [lt_recipe name=| ΔΙΧΡΩΜΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ | servings=|10| prep_time=|20M| cook_time=|20M| total_time=|1H30M| summary=| Tα πιο νόστιμα σνακ για τα παιδιά με ένα σούπερ αλεύρι με υψηλή διατροφική αξία. Αν δεν σας αρέσει το καρύδι -αν και ταιριάζει απόλυτα με το παντζάρι- μπορείτε να βάλετε αμύγδαλο ή φουντούκι. | print=|yes| ingredients=|Για την κόκκινη ζύμη ;375 γρ. αλεύρι δίκοκκο, Μύλοι Δάκου ;5 γρ. μαγιά ξηρή ;20 γρ. μέλι ;125 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla, χλιαρή ;1 αυγό ;20 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο ;200 γρ. παντζάρια ωμά, τριμμένα ;1 κουτ. γλυκού αλάτι ;Για τη ζύμη καρυδιού ;300 γρ. αλεύρι δίκοκκο, Μύλοι Δάκου ;5 γρ. μαγιά ξηρή ;20 γρ. μέλι ;160 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla, χλιαρή ;1 αυγό ;20 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο ;100γρ. καρύδια, τριμμένα ;1 κουτ. γλυκού αλάτι ;5 φέτες μπέικον Μπέλλης, κομμένες κάθετα στη μέση (θα δημιουργήσω 10 στενές λωρίδες) ;Για το ψήσιμο ;1 αυγό χτυπημένο με 2 κουταλιές γάλα | ]Για την κόκκινη ζύμη: Πασπαλίζω την μαγιά στην χλιαρή κρέμα γάλακτος και ανακατεύω. Την αφήνω για 15 λεπτά. Βάζω στον κάδο του μίξερ το αυγό, το βούτυρο, τα παντζάρια και το αλάτι και ανακατεύω. Προσθέτω το αλεύρι και το μείγμα της μαγιάς. Ζυμώνω τα υλικά για 4-5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη. ;Για την ζύμη καρυδιού: Ακολουθώ την ίδια διαδικασία όπως και με την κόκκινη ζύμη, αφήνοντας μόνο το μπέικον το οποίο θα χρησιμοποιήσω αργότερα. Σκεπάζω τις δύο ζύμες με καθαρή πετσέτα και τις αφήνω για 1 ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν. ;Για τα ψωμάκια: Τοποθετώ τις δύο ζύμες σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόβω την κάθε μια σε 10 ίσα μέρη. Δουλεύω με τα χέρια τα κομμάτια της κάθε ζύμης φτιάχνοντας μακριά κορδόνια. Τυλίγω τα «καρυδένια» κορδόνια με 1 λωρίδα μπέικον το καθένα και κατόπιν, τυλίγω ένα καρυδένιο και ένα κόκκινο μαζί. ;Βάζω τα δίχρωμα ψωμάκια σε  λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και σκεπάζω με πετσέτα. Τα αφήνω για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν. ;Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Aλείφω τα ψωμάκια με το χτυπημένο αυγό και ψήνω για 15-20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν.[/lt_recipe] -->

\n

Tα πιο νόστιμα σνακ για τα παιδιά με ένα σούπερ αλεύρι με υψηλή διατροφική αξία. Αν δεν σας αρέσει το καρύδι -αν και ταιριάζει απόλυτα με το παντζάρι- μπορείτε να βάλετε αμύγδαλο ή φουντούκι.

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 20 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 41 λεπτά.
Servings 10
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Tα πιο νόστιμα σνακ για τα παιδιά με ένα σούπερ αλεύρι με υψηλή διατροφική αξία. Αν δεν σας αρέσει το καρύδι -αν και ταιριάζει απόλυτα με το παντζάρι- μπορείτε να βάλετε αμύγδαλο ή φουντούκι.
Υλικά
    Για την κόκκινη ζύμη
    Για τη ζύμη καρυδιού
    Για το ψήσιμο
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 375 γρ. αλεύρι δίκοκκο, Μύλοι Δάκου
  • 5 γρ. μαγιά ξηρή
  • 20 γρ. μέλι
  • 125 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla, χλιαρή
  • 1 αυγό
  • 20 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 200 γρ. παντζάρια ωμά, τριμμένα
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 300 γρ. αλεύρι δίκοκκο, Μύλοι Δάκου
  • 5 γρ. μαγιά ξηρή
  • 20 γρ. μέλι
  • 160 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla, χλιαρή
  • 1 αυγό
  • 20 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 100γρ. καρύδια, τριμμένα
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 5 φέτες μπέικον Μπέλλης, κομμένες κάθετα στη μέση (θα δημιουργήσω 10 στενές λωρίδες)
  • 1 αυγό χτυπημένο με 2 κουταλιές γάλα
Οδηγίες
    Για την κόκκινη ζύμη:
  1. blank Πασπαλίζω την μαγιά στην χλιαρή κρέμα γάλακτος και ανακατεύω. Την αφήνω για 15 λεπτά. Βάζω στον κάδο του μίξερ το αυγό, το βούτυρο, τα παντζάρια και το αλάτι και ανακατεύω. Προσθέτω το αλεύρι και το μείγμα της μαγιάς. Ζυμώνω τα υλικά για 4-5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη.
  2. Για την ζύμη καρυδιού:
  3. blank Ακολουθώ την ίδια διαδικασία όπως και με την κόκκινη ζύμη, αφήνοντας μόνο το μπέικον το οποίο θα χρησιμοποιήσω αργότερα. Σκεπάζω τις δύο ζύμες με καθαρή πετσέτα και τις αφήνω για 1 ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.
  4. Για τα ψωμάκια:
  5. blankΤοποθετώ τις δύο ζύμες σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόβω την κάθε μια σε 10 ίσα μέρη. Δουλεύω με τα χέρια τα κομμάτια της κάθε ζύμης φτιάχνοντας μακριά κορδόνια. Τυλίγω τα «καρυδένια» κορδόνια με 1 λωρίδα μπέικον το καθένα και κατόπιν, τυλίγω ένα καρυδένιο και ένα κόκκινο μαζί.
  6. blankΒάζω τα δίχρωμα ψωμάκια σε  λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και σκεπάζω με πετσέτα. Τα αφήνω για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν.
  7. blankΠροθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Aλείφω τα ψωμάκια με το χτυπημένο αυγό και ψήνω για 15-20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν.
Keywords: διχρωμα ψωμακια μπεϊκον

Σας ευχαριστώ!