Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

γεμιστα τριανταφυλλακια με φιλετο γαλοπουλας & κρεμα

γεμιστα τριανταφυλλακια με φιλετο γαλοπουλας & κρεμα
\n

<!-- [lt_recipe name=|ΓΕΜΙΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΙΑ ΜΕ ΦΙΛΕΤΟ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ & ΚΡΕΜΑ| servings=|12| prep_time=|20M| cook_time=|20M| total_time=|1H| summary=| Τα τριανταφυλλάκια είναι η αδυναμία μου… Αυτά τα τριανταφυλλάκια είναι από τα πιο αγαπημένα μου… Τραγανά και βουτυράτα με πλούσια σε γεύση που θα σας ξετρελλάνουν. | print=|yes| ingredients=|Για τα τριανταφυλλάκια;12 φύλλα Βυρητού Ζύμη Ψαχνών;120 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο;Για την γέμιση;500 ml γάλα, ζεστό;60 γρ. βούτυρο Lurpak;60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Μύλοι Δάκου;100 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla;100 γρ. mozzarella, τριμμένη Arla;200 γρ. καπνιστό φιλέτο γαλοπούλας, Αλλαντικά Φλώρινας;¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο;Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι | ]Για τη γέμιση: Βάζω σε μια κατσαρολίτσα το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνω πασπαλιστά το αλεύρι και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρά. Προσθέτω το ζεστό γάλα και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα. ;Αποσύρω από την φωτιά, αλατοπιπερώνω και προσθέτω το μοσχοκάρυδο. Αδειάζω την κρέμα σε μια μπασίνα, σκεπάζω με μεμβράνη, έτσι ώστε να εφάπτετε στην επιφάνεια της κρέμας και την αφήνω να κρυώσει εντελώς. ;Για τα τριανταφυλλάκια: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα για μάφινς και την αφήνω στην άκρη. ;Αφαιρώ τη μεμβράνη από την κρέμα και προσθέτω τη μοτσαρέλα και το τυρί κρέμα. Ανακατεύω καλά. Κόβω τα φιλέτα γαλοπούλας στη μέση. ;Στρώνω ένα φύλλο Βυρητού στον πάγκο της κουζίνας και το διπλώνω από τη μακριά πλευρά στη μέση και μετά πάλι στη μέση, δημιουργώντας μια μακριά λωρίδα Βουτυρώνω καλά και με ένα κουτάλι απλώνω κατά μήκος 2 γεμάτες κουταλιές κρέμα. Τοποθετώ μια σειρά κομμένες φέτες φιλέτου γαλοπούλας έτσι ώστε να εξέχουν οι άκρες από το φύλλο. ;Διπλώνω ένα ακόμη φύλλο Βυρητού με τον ίδιο τρόπο που δίπλωσα και το πρώτο (πρώτα στη μέση από τη μακριά πλευρά και μετά πάλι στη μέση) και το τοποθετώ επάνω στα στρωμένα υλικά. Βουτυρώνω καλά και σηκώνοντας τη μια άκρη της λωρίδας, τυλίγω σε χαλαρό ρολό. Μεταφέρω το ρολό στο ταψάκι και συνεχίζω με τα υπόλοιπα υλικά. ;Βουτυρώνω τα ρολά με όσο βούτυρο έχει απομείνει και ψήνω για 35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.[/lt_recipe] -->

\n

Τα τριανταφυλλάκια είναι η αδυναμία μου… Αυτά τα τριανταφυλλάκια είναι από τα πιο αγαπημένα μου… Τραγανά και βουτυράτα με πλούσια σε γεύση που θα σας ξετρελλάνουν.

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 20 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 41 λεπτά.
Servings 12
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Τα τριανταφυλλάκια είναι η αδυναμία μου… Αυτά τα τριανταφυλλάκια είναι από τα πιο αγαπημένα μου… Τραγανά και βουτυράτα με πλούσια σε γεύση που θα σας ξετρελλάνουν.
Υλικά
    Για τα τριανταφυλλάκια
    Για την γέμιση
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 12 φύλλα Βυρητού Ζύμη Ψαχνών
  • 120 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 500 ml γάλα, ζεστό
  • 60 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Μύλοι Δάκου
  • 100 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 100 γρ. mozzarella, τριμμένη Arla
  • 200 γρ. καπνιστό φιλέτο γαλοπούλας, Αλλαντικά Φλώρινας
  • ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
    Για τη γέμιση:
  1. blank Βάζω σε μια κατσαρολίτσα το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνω πασπαλιστά το αλεύρι και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρά. Προσθέτω το ζεστό γάλα και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
  2. blankΑποσύρω από την φωτιά, αλατοπιπερώνω και προσθέτω το μοσχοκάρυδο. Αδειάζω την κρέμα σε μια μπασίνα, σκεπάζω με μεμβράνη, έτσι ώστε να εφάπτετε στην επιφάνεια της κρέμας και την αφήνω να κρυώσει εντελώς.
  3. Για τα τριανταφυλλάκια:
  4. blankΠροθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα για μάφινς και την αφήνω στην άκρη.
  5. blankΑφαιρώ τη μεμβράνη από την κρέμα και προσθέτω τη μοτσαρέλα και το τυρί κρέμα. Ανακατεύω καλά. Κόβω τα φιλέτα γαλοπούλας στη μέση.
  6. blankΣτρώνω ένα φύλλο Βυρητού στον πάγκο της κουζίνας και το διπλώνω από τη μακριά πλευρά στη μέση και μετά πάλι στη μέση, δημιουργώντας μια μακριά λωρίδα Βουτυρώνω καλά και με ένα κουτάλι απλώνω κατά μήκος 2 γεμάτες κουταλιές κρέμα. Τοποθετώ μια σειρά κομμένες φέτες φιλέτου γαλοπούλας έτσι ώστε να εξέχουν οι άκρες από το φύλλο.
  7. blankΔιπλώνω ένα ακόμη φύλλο Βυρητού με τον ίδιο τρόπο που δίπλωσα και το πρώτο (πρώτα στη μέση από τη μακριά πλευρά και μετά πάλι στη μέση) και το τοποθετώ επάνω στα στρωμένα υλικά. Βουτυρώνω καλά και σηκώνοντας τη μια άκρη της λωρίδας, τυλίγω σε χαλαρό ρολό. Μεταφέρω το ρολό στο ταψάκι και συνεχίζω με τα υπόλοιπα υλικά.
  8. blankΒουτυρώνω τα ρολά με όσο βούτυρο έχει απομείνει και ψήνω για 35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Keywords: γεμιστα τριανταφυλλακια φιλετο γαλοπουλας κρεμα

Σας ευχαριστώ!