Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

ατομικες κοτοπιτες με πιπεριες & κρεμα τυριων

ατομικες κοτοπιτες με πιπεριες & κρεμα τυριων
\n

<!-- [lt_recipe name=| ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΚΟΤΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ & ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ | servings=|12-14| prep_time=|40M| cook_time=|30M| summary=| Τέλειο σνακ για τα παιδιά και όχι μόνο… Αφράτη κρέμα με φιλέτο κοτόπουλο και πιπεριές «διπλωμένα» σε τραγανό φύλλο κρούστας με ιδιαίτερο και εντυπωσιακό πλέξιμο! | print=|yes| ingredients=| 2 πακέτα φύλλα κρούστας Ζύμη Ψαχνών ;250 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο, για τα φύλλα ;Για τη γέμιση ;200 ml κρέμα γάλακτος Arla ;400 ml φρέσκο γάλα ;60 γρ. βούτυρο Lurpak ;80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό, ΗΛΙΟΣ ;2 πιπεριές πράσινες, ψημένες και κομμένες σε μικρά καρέ ;2 πιπεριές κόκκινες, ψημένες και κομμένες σε μικρά καρέ ;300 γρ. καπνιστό φιλέτο κοτόπουλο, Κασσάκης, κομμένο σε μικρά καρέ ;200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla ;60 γρ. μοτσαρέλα Arla, τριμμένη ;4 φέτες Havarti Arla, κομμένες σε μικρούς κύβους ;2 αυγά ελαφρά χτυπημένα ;φύλλα από ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα ;αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι | ]Για τη γέμιση: Βάζω σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το βούτυρο και τα αφήνω να ζεσταθούν και να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτω πασπαλιστά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα και αποσύρω από τη φωτιά. Αδειάζω την κρέμα σε ένα μπολ, σκεπάζω με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας και την αφήνω να κρυώσει. ;Βγάζω τη μεμβράνη από την κρέμα και προσθέτω, τα αυγά, τα τυριά, τις ψημένες πιπεριές, τα μυρωδικά και το κοτόπουλο. Ανακατεύω καλά και διορθώνω το αλατοπίπερο. ;Για τις κοτόπιτες: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Αλείφω με λίγο βούτυρο μια λαμαρίνα φούρνου. ;Απλώνω ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο της κουζίνας και το βουτυρώνω. Καλύπτω με ένα δεύτερο φύλλο το οποίο βουτυρώνω επίσης. Διπλώνω και τα δύο φύλλα μαζί, στη μέση, βουτυρώνω και ξαναδιπλώνω άλλη μια φορά στη μέση για να δημιουργήσω ένα τετράγωνο. ;Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω το τετράγωνο σε σχήμα σταυρού χωρίς όμως να «περάσω» το μαχαίρι από το κέντρο. Ουσιαστικά κόβω 4 μικρά τετράγωνα ενωμένα στο κέντρο. Βάζω 1-2 κουταλιές γέμιση στο 1 τεταρτημόριο και σκεπάζω με το τεταρτημόριο που υπάρχει απέναντι του. Χαράζω τα 2 τεταρτημόρια σε λωρίδες και τα πλέκω σταυρωτά. (Βλ. σχήμα κάτω) ;Αλείφω τα «πακέτα» με βούτυρο και ψήνω για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. [/lt_recipe] -->

\n\n\n\n
||
\n

Τέλειο σνακ για τα παιδιά και όχι μόνο… Αφράτη κρέμα με φιλέτο κοτόπουλο και πιπεριές «διπλωμένα» σε τραγανό φύλλο κρούστας με ιδιαίτερο και εντυπωσιακό πλέξιμο!

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 40 λεπ Cook Time: 30 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 1 ώρα 11 λεπτά.
Servings 12
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Τέλειο σνακ για τα παιδιά και όχι μόνο… Αφράτη κρέμα με φιλέτο κοτόπουλο και πιπεριές «διπλωμένα» σε τραγανό φύλλο κρούστας με ιδιαίτερο και εντυπωσιακό πλέξιμο!
Υλικά
    Για τη γέμιση
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 2 πακέτα φύλλα κρούστας Ζύμη Ψαχνών
  • 250 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο, για τα φύλλα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος Arla
  • 400 ml φρέσκο γάλα
  • 60 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό, ΗΛΙΟΣ
  • 2 πιπεριές πράσινες, ψημένες και κομμένες σε μικρά καρέ
  • 2 πιπεριές κόκκινες, ψημένες και κομμένες σε μικρά καρέ
  • 300 γρ. καπνιστό φιλέτο κοτόπουλο, Κασσάκης, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 60 γρ. μοτσαρέλα Arla, τριμμένη
  • 4 φέτες Havarti Arla, κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • φύλλα από ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
    Για τη γέμιση:
  1. blank Βάζω σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το βούτυρο και τα αφήνω να ζεσταθούν και να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτω πασπαλιστά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα και αποσύρω από τη φωτιά. Αδειάζω την κρέμα σε ένα μπολ, σκεπάζω με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας και την αφήνω να κρυώσει.
  2. blankΒγάζω τη μεμβράνη από την κρέμα και προσθέτω, τα αυγά, τα τυριά, τις ψημένες πιπεριές, τα μυρωδικά και το κοτόπουλο. Ανακατεύω καλά και διορθώνω το αλατοπίπερο.
  3. Για τις κοτόπιτες:
  4. blank Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Αλείφω με λίγο βούτυρο μια λαμαρίνα φούρνου.
  5. blankΑπλώνω ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο της κουζίνας και το βουτυρώνω. Καλύπτω με ένα δεύτερο φύλλο το οποίο βουτυρώνω επίσης. Διπλώνω και τα δύο φύλλα μαζί, στη μέση, βουτυρώνω και ξαναδιπλώνω άλλη μια φορά στη μέση για να δημιουργήσω ένα τετράγωνο.
  6. blankΜε ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω το τετράγωνο σε σχήμα σταυρού χωρίς όμως να «περάσω» το μαχαίρι από το κέντρο. Ουσιαστικά κόβω 4 μικρά τετράγωνα ενωμένα στο κέντρο. Βάζω 1-2 κουταλιές γέμιση στο 1 τεταρτημόριο και σκεπάζω με το τεταρτημόριο που υπάρχει απέναντι του. Χαράζω τα 2 τεταρτημόρια σε λωρίδες και τα πλέκω σταυρωτά. (Βλ. σχήμα κάτω)
  7. blankΑλείφω τα «πακέτα» με βούτυρο και ψήνω για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Keywords: ατομικες κοτοπιτες πιπεριες κρεμα τυριων

Σας ευχαριστώ!