Εκπρόσωποι Τύπου από τρεις ευρωπαϊκές χώρες μετέφεραν την εικόνα στον κόσμο
Με «γιορτές των λιμανιών», μαθήματα παραδοσιακής μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, «γιορτές της φύσης» και περιπάτους «ανάμεσα στο νερό και το βουνό» συνεχίσθηκαν οι δραστηριότητες της 2ης εβδομάδας του KOUZINA 2017, η οποία ήταν αφιερωμένη:
- στην αιγαιοπελαγίτικη θάλασσα που περιβάλει την Ανατολική Χαλκιδική,
- στους τρεις θαλάσσιους κόλπους της και
- στην αμμώδη της ακτογραμμή με τις 61 ιδιαίτερες, λευκές παραλίες!
Με τους ψαράδες να έχουν την τιμητική τους και να συμμετέχουν σε κάθε κύρια ή παράλληλη δραστηριότητα, το KOUZINA 2017 αποτέλεσε για μία ακόμη χρονιά την αιτία οργάνωσης χαρούμενων εκδηλώσεων γαστρονομίας και πολιτισμού, οι οποίες γέμισαν με ντόπιους και επισκέπτες κάθε «προαθωνική γωνιά» της Ανατολικής Χαλκιδικής.
Η επικεφαλής chef του KOUZINA, Ντίνα Νικολάου, απογείωσε τις θαλασσινές γεύσεις και ανέδειξε για μία ακόμη φορά την τοπική ψαροπαραγωγή, παρουσιάζοντας μενού εμπνευσμένα από την αθωνική θάλασσα – στο «RESTAURANT ΛΕΜΟΝΙΑΔΗΣ» της Ουρανούπολης, στο «AVATON LUXURY VILLAS RESORT» στην Ακτή Κομίτσα, αλλά και στο «FISH RESTAURANT ANEMOΤΡΑΤΑ» της Αμμουλιανής.
Τέλος, μέλη του Συλλόγου «Εργάνη» του Δήμου Χερσονήσου Ηρακλείου παρέλαβαν το «κλειδί» του KOUZINA 2018, του οποίου τιμώμενος ελληνικός προορισμός θα είναι η Κρήτη, προκειμένου να δρομολογήσουν προωθητικές και κύριες δραστηριότητες της επόμενης διοργάνωσης. Η από μέρους τους παρουσίαση θαλασσινών συνταγών από την Κρήτη στο λιμάνι της Αμμουλιανής ενθουσίασε το κοινό και τους ευρωπαίους εκπροσώπους Τύπου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η «γαλλική» δημοσιογραφική αποστολή της δεύτερης εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε ως συνέργεια του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού και του γραφείου Ε.Ο.Τ. Γαλλίας, ενώ τους Κύπριους εκπροσώπους Τύπου συνόδευε εκπρόσωπος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού.
Οι υπόλοιπες δραστηριότητες του KOUZINA 2017 έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού και μπορείτε να τις δείτε εδώ