Site icon Ντίνα Νικολάου

19 Μαρτίου: Λαμπερή βραδιά για το «Καλύτερο Ελληνικό Μακαρόν»

19 Μαρτίου: Λαμπερή βραδιά για το «Καλύτερο Ελληνικό Μακαρόν»

19 Μαρτίου: Λαμπερή βραδιά για το «Καλύτερο Ελληνικό Μακαρόν»

Με την ευκαιρία της 4ης διοργάνωσης του «Goût de France – Good France», που γιορτάζει την γαλλική γαστρονομία σε όλον τον κόσμο, αλλά και του Τελικού Γύρου του Διαγωνισμού για το «Καλύτερο Ελληνικό Μακαρόν», ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα Christophe Chantepy προσκάλεσε την Δευτέρα 19 Μαρτίου, στην Πρεσβευτική κατοικία, τους Γάλλους πολίτες, αλλά και τους φίλους της Γαλλίας, που ζουν στην Αθήνα, σε μία δεξίωση περιβεβλημένη με την λαμπρότητα, που θα άρμοζε στα δύο σημαντικά αυτά γεγονότα.
Κατά την διάρκεια της δεξίωσης οι πολυπληθείς προσκεκλημένοι του Εξοχώτατου Πρέσβη είχαν την ευκαιρία όχι μόνον να δοκιμάσουν τα 4 μακαρόν-φιναλίστ αυτής της διοργάνωσης, που υλοποιήθηκε φέτος για πρώτη φορά από την Πρεσβεία της Γαλλίας στο πλαίσιο του «Goût de France», αλλά είχαν επίσης την δυνατότητα να ψηφίσουν το μακαρόν της επιλογής τους, συμβάλλοντας έτσι στην ανάδειξη του τελικού νικητή.
Παράλληλα, όλοι είχαν την “νόστιμη” ευκαιρία να γνωρίσoυν από κοντά το ταλέντο των ελληνικών εστιατορίων, που συμμετέχουν φέτος στο «Goût de France – Good France» και τα οποία είναι περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά.
Τελειώνοντας, να πω ότι οι 4 φιναλίστ προήλθαν από έναν αριθμό 50 συνολικά υποψηφίων, εκ των οποίων 25 από την Αθήνα και 25 από την Θεσσαλονίκη, τις πόλεις δηλαδή όπου διεξήχθει το πρώτο και δεύτερο μέρος αντίστοιχα του Πρώτου Γύρου του Διαγωνισμού.

Tελική νικήτρια του Διαγωνισμού για το “Καλύτερο Ελληνικό Μακαρόν” αναδείχθηκε η Αγγελική Αγάθου με το εξαιρετικό Μακαρόν Κερκυραικής Συκομαΐδας με σύκο και μπαχαρικά.
Την δεύτερη θέση, κατέκτησε ο κ. Σταμάτης Ξενάκης, με το Μακαρόν με ελαιόλαδο, βασιλικό και περγαμόντο.
Την τρίτη θέση, κέρδισε η Χρυσή Σεβαστιάδου με το Μακαρόν με ganache και ρυζόγαλο.
Tην τέταρτη θέση, κατέκτησε η Έφη Νανούρη, με το αλμυρό Μακαρόν με μαριναρισμένες γαρίδες σε ελληνικό καφέ και κρέμα από μανούρι.

Μέλη:
Γιώργος Αυγέρος, Σεφ Ζαχαροπλάστης στο Sani Resort, Χαλκιδική
Jean-Louis Capsalas, Σεφ στο Δειπνοσοφιστήριον Catering, Αθήνα
Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, Σεφ στο εστιατόριο Mazi, στο Λονδίνο και καθηγητής στο ΙΕΚ Praxis, Αθήνα
Πόπη Χρυσανθίδου, Σεφ Ζαχαροπλάστης στο Sweet Alchemy by Stelios Parliaros
Δημήτρης Χρονόπουλος, Σεφ Ζαχαροπλάστης – Chocolatier Consulting
Ανδρέας Λαγός, Nomad Σεφ, Ελλάδα
Αριστοτέλης Μέγκουλας, Σεφ στο Pomo d’Oro, Κέρκυρα
Ντίνα Νικολάου, Σεφ στο Evi Evane, ελληνικό εστιατόριο, Παρίσι
Nικόλας Νικολακόπουλος, Σεφ Ζαχαροπλάστης στο Tatoï Tennis Club και καθηγητής στη Σχολή Le Monde, Αθήνα
Δημήτρης Παμπόρης, Σεφ στο Ekies All Senses Resort, Χαλκιδική
Στέλιος Παρλιάρος, Σεφ Ζαχαροπλάστης στο Sweet Alchemy, Αθήνα
Μαρία Τζίτζη, Οινολόγος, Ιππότης Αγροτικής Αξίας, Αθήνα

Exit mobile version