Η ιστορία των σορμπέ ξεκίνησε πολύ πριν υπάρξει το γνωστό μας παγωτό. Η πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση παγωμένου επιδορπίου προέρχεται από την αρχαία Ρώμη, όταν ο Νέρων απαίτησε να αρωματίσουν το χιόνι με χυμό φρούτων.
Αυτός ο αρωματισμένος πάγος, αργότερα, ονομάστηκε γρανίτα. Το αγαπημένο παγωτό της παιδικής μου ηλικίας, με την φρουτένια, ξινούτσικη γεύση του που όλα τα παιδιά αγαπούσαμε.
Τα σορμπέ αποτελούν την μοντέρνα, εξελιγμένη και ποιο εκλεπτυσμένη εκδοχή της. Βασισμένα στα φρέσκα φρούτα και σε ένα σιρόπι από ζάχαρη και νερό χωρίς προσθήκη κρέμας ή λιπαρής ουσίας.
Και που βρίσκω τα καλύτερα σορμπέ; Μα φυσικά στη Δωδώνη.
Τι καλύτερο λοιπόν, από μια βόλτα στην κοντινότερη Δωδώνη για να απολαύσω ένα, δροσερό και ελαφρύ σορμπέ.
Η Δωδώνη, πρωτοπόρος σε όλα τα παγωτά και έχοντας πιστοποίηση σε όλες τις πρώτες ύλες της, δεν θα μπορούσε να μην διατηρεί κορυφαία ποιότητα και στα σορμπέ.
Σορμπέ βατόμουρο, πεπόνι, μάνγκο, λεμόνι… όλα είναι μοναδικά. Και η νέα έκπληξη που πραγματικά λάτρεψα… Σορμπέ ανανά. Εξωτικό και μαγικό!