Site icon Ντίνα Νικολάου

Συμβουλές για να βελτιώσουμε την διατροφή των παιδιών

Συμβουλές για να βελτιώσουμε την διατροφή των παιδιών

Συμβουλές για να βελτιώσουμε την διατροφή των παιδιών

Η διατροφή κατά την παιδική ηλικία κατέχει σημαντική θέση στην ανάπτυξη και στη εξέλιξη της υγείας του παιδιού. Όταν τρέφεται σωστά ένα παιδί φαίνεται να συγκεντρώνεται περισσότερο στα μαθήματα του αλλά και να έχει περισσότερη ενέργεια. Το πιθανότερο είναι ότι οι διατροφικές συνήθειες καθορίζουν την διατροφή του παιδιού και στην ενήλικη ζωή του. Γι’αυτό καλό θα ήταν οι γονείς να ενημερωθούν ώστε να βελτιώσουν την διατροφή των μικρών τους και να τους εξασφαλίσουν καλύτερη ποιότητα ζωής κτίζοντας ένα υγιές σώμα μα πάνω απ’ολα υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Παρακάτω παρατίθενται μερικές συμβουλές προς τους γονείς που θα τους βοηθήσουν να βελτιώσουν την διατροφή των παιδιών τους.

Οι παραπάνω συμβουλές θα σας βοηθήσουν ώστε να βελτιώσετε την διατροφή των μικρών σας αλλά μην ξεχνάτε ότι κάθε παιδί έχει διαφορετικές ανάγκες ανάλογα με την ηλικία του, το βάρος του και το ύψος του. Αν το παιδί σας αντιμετωπίζει πιο σοβαρό πρόβλημα με την διατροφή του καλό θα ήταν να ζητήσετε την βοήθεια κάποιου ειδικού.

Γιούλη Ε. Φραγκιαδουλάκη
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc
Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
Επιστημονική Διευθύντρια Διαιτολογικής Μονάδας
ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Ηράκλειο Κρήτης
Ιατρικό Κέντρο Αρκαλοχωρίου
Επικοινωνία
: 28910 22313 κιν 6945 887248

Exit mobile version