Το φρέσκο κρεμμυδάκι είναι από τα κατεξοχήν μυρωδικά στα κινέζικα τηγανίσματα stir-fry μιας και δεν απαιτεί πολύ χρόνο για μαγείρεμα. Ψιλοκομμένο είναι εξαιρετικό στις περισσότερες μαρουλοσαλάτες αλλά εμένα μου αρέσει και σαν συνοδευτικό ή διακοσμητικό σε πολλά πιάτα με κρέας.
ΒΗΜΑ – 1: Πρώτα κόβω και πετάω τη ρίζα (τα γένια) από κάθε κρεμμυδάκι, με μια λοξή τομή που κάνω με κοφτερό μαχαίρι. Στη συνέχεια αφαιρώ τις βρώμικες εξωτερικές φλούδες τους, τα πλένω και τα σκουπίζω καλά.
ΒΗΜΑ – 2: Ενας τρόπος είναι να κόψω πρώτα τα κρεμμυδάκια σε λεπτά φετάκια, ιδιαίτερα αν πρόκειται για σαλάτα, ή να κόψω αρχικά σε μέτρια κομμάτια και μετά σε σπιρτόξυλα (ζιλιέν). Αυτός ο τρόπος είναι ιδανικός να μαγειρέψω το κρεμμυδάκι μαζί με άλλα λαχανικά.
ΒΗΜΑ – 3: Συχνά το κόβω σε λοξά, μέτρια κομμάτια. Μαζί με ψιλοκομμένο σκόρδο, τα κρεμμυδάκια που κόβονται έτσι είναι ιδανικά για σοτάρισμα, πριν μπουν τα υπόλοιπα υλικά.