Είναι από τα καλύτερα συνοδευτικά για τα ψητά κρέατα και τα burger, αλλά όχι μόνο… Δίνουν γεύση και χρώμα στις σούπες αλλά και στις πράσινες σαλάτες. Μπορούμε να φτιάξουμε αρκετή ποσότητα και να τα φυλάξουμε σε αποστειρωμένο βάζο στο ψυγείο.
Καθαρίζουμε 4-5 μεγάλα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, και αρχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς. Θέλει αρκετή υπομονή γιατί αυτό θα κρατήσει περίπου 30 λεπτά. Όταν δούμε ότι έχουν μαλακώσει, πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν. Σβήνουμε με ½ φλιτζάνι ξύδι βαλσαμικό και αφήνουμε να βράσουν για 1-2 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν.
Τα σερβίρουμε αμέσως ή τα αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο βάζο.