Πιστεύω πως τα λαζάνια…
…με κιμά στο φούρνο είναι το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων παιδιών! Εσείς πως τα φτιάχνετε; με ή χωρίς bechamel; Να ξέρετε πως το ζήτημα αυτό έχει απασχολήσει αρκετά την Ιταλία, όπως άλλωστε και στη Γαλλία με την ονομασία του κρουασάν σοκολάτας (αλλιώς το λένε στη βόρεια Γαλλία και αλλιώς στη Νότια). Τελικά έχει η μπεσαμέλ τη θέση της στα λαζάνια;
Είναι ένα Ιταλικό φαγητό…
…που μου θυμίζει καλοκαίρι με τη φρέσκια ντομάτα του, το κιμά που μοσχοβολάει με το κρεμμύδι, δεν υπάρχει αμφιβολία είναι ένα αγαπημένο και νόστιμο φαγητό. Ένα λαχταριστό φαγητό που συνδυάζει τα μακαρόνια και το κιμά στο φούρνο. Αν πάτε Ιταλία και σας ρωτήσουν πως τρώτε τα λαζάνια, προσοχή τι θα τους απαντήσετε! Η απάντηση εξαρτάτε με το που θα βρίσκεστε (βόρεια ή νότια). Είναι τελικά απαραίτητο να βάλετε μπεσαμέλ στα λαζάνια σας;
Τώρα για την ιστορία…
…να ξέρετε πως η μπεσαμέλ (σύμφωνα πάντα με το μύθο) έφτασε στην Ιταλία τον 19ο αιώνα, όταν η σύζυγος του Ναπολέοντα Α, η Μαρί-Λουίζ της Αυστρίας, έγινε δούκισσα της Πάρμας. Μέχρι τότε φτιάχνανε μπεσαμέλ στη Γαλλία. Η αλήθεια είναι πως στη νότια Ιταλία δεν το πολύ πιστεύουν, πως η Γαλλία μπόρεσε να επηρεάσει την ιταλική κουζίνα. Στη περιοχή εκεί προτιμούν να χρησιμοποιήσουν μοτσαρέλα. Τελικά δεν έχω κάποια συγκεκριμένη απάντηση να σας δώσω, αυτό που έχω να σας πω είναι να το φτιάξετε εσείς όπως θέλετε. Να το απολαύσετε με ή χωρίς μπεσαμέλ!