Site icon Ντίνα Νικολάου

Η ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟ ΔΕΙΚΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Η ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟ ΔΕΙΚΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Η ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟ ΔΕΙΚΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Η ομαλή ανάπτυξη του ανθρώπινου εγκεφάλου επηρεάζεται τόσο από κληρονομικούς όσο και από περιβαλλοντικούς παράγοντες μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η διατροφή.
Αν και τα δεδομένα των ερευνών είναι πολλές φορές αντικρουόμενα, υπάρχουν μέχρι σήμερα αρκετά στοιχεία που υποστηρίζουν ότι οι τροφές που καταναλώνουμε συνδέονται με τη μνήμη, τη συγκέντρωση, την κατανόηση, την κρίση, την ευφυΐα, τη διάθεση και τα συναισθήματά μας. Υπάρχουν τουλάχιστον 50 ουσίες στον εγκέφαλο που επηρεάζονται από την κατανάλωση διαφόρων θρεπτικών στοιχείων. Συγκεκριμένα:

Αναστασία Βανδώρου,
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc

Exit mobile version