Από τους πολύ σημαντικούς συνεργάτες μου και συνεργάτες του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού, αυτούς που στηρίζουν το προωθητικό μας έργο στην «πράσινη Βαρβάρα», εκεί στην Ανατολική Χαλκιδική, είναι οι υποδειγματικά νοικοκυρεμένοι άνθρωποι της «Φάρμας Γεωργίας & Μαρίας Τσουκαλά», η οποία αποτελεί πρότυπη μονάδα εκτροφής «μαύρου χοίρου*» – μία από τις 8 στην Ελλάδα.
Και επειδή οι λέξεις δεν αρκούν για να περιγράψουν το μέγεθος της πολυδιάστατης ενασχόλησης της οικογένειας με το χώρο, σας προτρέπω, φίλοι μου, να φτάσετε μέχρι τη Βαρβάρα της Ανατολικής Χαλκιδικής και να επισκεφθείτε το restaurant «Αγία Βαρβάρα». Η γεύσεις των πιάτων του και η σχέση ποιότητας – τιμής θα σας ενθουσιάσουν!
*Τι είναι ο Μαύρος Χοίρος;
Μία από τις ιδιοκτήτριες της φάρμας, η Μαρία Τσουκαλά, λέει: Η φυλή αυτή του αρχέγονου ελληνικού χοίρου, σε αντίθεση με άλλες φυλές εκτρεφόμενων χοίρων, αναπτύσσεται με ημιεκτατική εκτροφή και μεγάλο μέρος της ζωής της ζει ελεύθερη σε ορεινούς βοσκότοπους, με σημαντική ή και μοναδική τροφή τα βελανίδια. Τα βελανίδια δίνουν στα ζώα περισσότερους μήνες ζωής και, όταν θα έρθει η ώρα να “θυσιαστούν” για να φτάσουν στο πιάτο μας, τα κάνουν να έχουν λιγότερο βάρος από τις συμβατικές ράτσες. Ο Μαύρος Χοίρος έχει σαφώς πιο κόκκινο κρέας από τα γνωστά χοιρινά και ελαφρώς περισσότερο λίπος, ενώ το κρέας αυτό είναι πιο χυμώδες – πιο ζουμερό. Το δε λίπος του θεωρείται γευστικό πλεονέκτημα, αφού περιέχει μέχρι και 50% μονοακόρεστα λιπαρά όπως το α-λινολεικό οξύ.
Πληροφορίες για τη φάρμα θα βρείτε εδώ και για το εστιατόριο εδώ.