H Αχιλλαδέλης – Λήμνος ξεκίνησε ως επιχείρηση παραγωγής ταχινιού και σησαμελαίου στον Κορνό της Λήμνου το 1945, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση. Έπειτα η εταιρεία μεταστεγάστηκε στο 6ο χλμ. Μύρινας – Κορνού, εκσυγχρονήστηκε και επεκτάθηκε, με σεβασμό στην παράδοση και την παραγωγική διαδικασία, ενώ προστέθηκαν νέα προϊόντα με πατροπαράδοτες σπιτικές συνταγές και αγνά υλικά.
Το Ταχίνι Λήμνου Αχιλλαδέλη παρασκευάζεται με παραδοσιακό τρόπο και αλέθεται σε πέτρινους μήλους. Είναι μία 100% φυσική υγιεινή τροφή, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.
Ο χειροποίητος Χαλβάς Λήμνου Αχιλλαδέλη παράγεται από την περαιτέρω επεξεργασία του σησαμιού (ταχίνι). Δεν υφίσταται καμία χημική επεξεργασία ούτε αναμιγνύεται με χημικά πρόσθετα (συντηρητικά, βελτιωτικά κ.λπ.). Είναι από τις πιο υγιεινές και αγνές τροφές.
Το Πετιμέζι – Μούστος Λήμνου Αχιλλαδέλη είναι 100% φυσικός συμπυκνωμένος χυμός από φρέσκα σταφύλια Μοσχάτο Λήμνου, το οποίο παρασκευάζεται με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο.
Το Σταφυλόσταγμα (πετιμέζι Λήμνου χωρίς βράσιμο) Αχιλλαδέλη είναι 100% φυσικός χυμός από φρέσκα σταφύλια Μοσχάτο Λήμνου, συμπυκνωμένος σε χαμηλή θερμοκρασία. Λόγω του ιδιαίτερου τρόπου συμπύκνωσης χωρίς βράσιμο, το Σταφυλόσταγμα, έχει ενα χρυσαφί – υποκόκκινο χρώμα, κρατώντας όλα τα αρώματα του σταφυλιού με έντονη φρουτώδη γεύση σε φόντο άρωμα των λουλουδιών που χαρακτηρίζει την ποικιλία Μοσχάτο Λήμνου.
Οι Μαρμελάδες Λήμνου Αχιλλαδέλη παράγονται από ώριμα, ελληνικά φρούτα, δεν περιέχουν χρωστικές και συντηρητικά, ενώ είναι πλούσιες σε φρούτο, με μοναδική υφή, διατηρώντας την αγνότητα των συστατικών τους και το γνήσιο άρωμά τους.
ΑΧΙΛΛΑΔΕΛΗΣ – ΛΗΜΝΟΣ
6ο χλμ. Μύρινας – Κορνού, Λήμνος
Τηλ.: 22540 61250
www.axilladelis-limnos.gr