Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

YIAMAS GASTRO BAR… ΒΡΑΔΙΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ 2019

YIAMAS GASTRO BAR… ΒΡΑΔΙΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ 2019

Το Yiamas Gastro Bar,  πιστό στα  γαστρονομικά “ραντεβού” που καθιέρωσε ως θεσμό, παρουσιάζει για 4η συνεχή χρονιά, βραδιές σύγχρονης Ελληνικής Γαστρονομίας  αναδεικνύοντας  περιοχές της Μεσσηνίας, τοπικούς παραγωγούς και επιχειρήσεις.
O chef Δημήτρης Καρράς που εδώ και 4 χρόνια βρίσκεται στο Yiamas Gastro Bar και στηρίζει τις θεματικές γαστρονομικές βραδιές από την 1η στιγμή, υποδέχεται στην κουζίνα του, την καλεσμένη Μεσσήνια chef Γεωργία Κουτσούκου.
Μέσα από  4 βραδιές, 2 τοπικοί οινοπαραγωγοί θα παραστούν και θα παρουσιάσουν τα κρασιά τους, θα πραγματοποιηθούν  2 αφιερώματα σε διαφορετικούς Μεσσηνιακούς γεωγραφικούς προορισμούς  και θα αναδειχθούν τουλάχιστον  12 συνεργαζόμενοι τοπικοί παραγωγοί, όπως  “Inomessiniaki Winery”,  “Οινοποιία Ψαρούλης”, ,  “Β. Σιαμπής και Σια ΟΕ”, “Παπαδημητρίου Χ.Κ ΑΒΕΤ”,  ”Ποτοποιία Κωστέα”,   “Αρτοποιία  Σειριος Καίσαρης”,  κρεοπωλείο “Αφοι Κουταβά Απ.”,  κρεοπωλείο “Φάρμα Κατσίρα”,    “Οικονομάκος Ο.Ε Ελληνικά Παραδοσιακά Τοπικά Είδη και Προϊόντα”, “AGROVIM S.A”, “AGREXPO S.A”, “Αφοί Λάμπου Α.Ε” και άλλοι..
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Παρασκευή 19.07.19  Βραδιά με μενού οινογνωσίας και  4 ετικέτες από την Inomessiniaki Winnery και το  Mati Fortuna
Τετάρτη 31.07.19 Βραδιά αφιερωμένη στην κουζίνα της Ανατολικής Μεσσηνίας και  τη Μάνη.
Δευτέρα 19.08.19 βραδιά με μενού οινογνωσίας και παρουσίαση κρασιών από την Οινοποιία Ψαρούλη
Παρασκευή 30.08.19 βραδιά αφιερωμένη στην κουζίνα της Δυτικής Μεσσηνίας, την Πυλία και Τριφυλία.
Ξεκινώντας την Παρασκευή  19.07.19, το μενού που συνόδευσε την βραδιά και την παρουσίαση της νέας ετικέτας κρασιών της Inomessiniaki Winery και του  Mati Fortuna ήταν το εξής:

Wellcome
Γεμιστό ψωμάκι “ με τις γεύσεις της παράδοσης”
Πρώτο πιάτο
Αχλάδι γεμιστό με μυζήθρα ανάλατη, σύγκλινο, σάλτσα μελιού και δεντρολίβανο
Κυρίως πιάτο
Χειροποίητο ραβιόλι γεμιστό με γέμιση από παραδοσιακό λουκάνικο Μεσσηνίας με πορτοκάλι, μελιτζάνες, και πιπεριές
Επιδόρπιο
Cheesecake με βάση από σιμιγδαλένιο χαλβά, σάλτσα από  φράουλες και πορτοκάλι, κρέμα Μεσσηνιακών τυριών

Το μενού κάθε βραδιάς  θα  περιλαμβάνει 4 ή 5 πιάτα με άρωμα Μεσσηνίας και θα έχει την ενδεικτική τιμή των € 29,00. Λόγω περιορισμένου αριθμού ατόμων (έως 80) η κράτηση είναι απαραίτητη για την καλύτερη εξυπηρέτηση και διεξαγωγή της βραδιάς.
Ακολουθεί την Τετάρτη 31 Ιουλίου η βραδιά αφιερωμένη στην Μάνη με το μενού να περιλαμβάνει:

Wellcome
Ψωμί χαρουπιού με φάβα καρύδια και πετιμέζι
Σαλάτα-ορεκτικό
Κολοκυθοκορφάδες με κρέμα σφέλας στο φούρνο
Πρώτο πιάτο
Τραχανάς με ψητές γαρίδες και δυόσμο
Κυρίως πιάτο
Μπαρμπούνια σαβόρο με αρωματικό πουρέ σκόρδου
Επιδόρπιο
Γαλατόπιτα με φύλλο και σάλτσα κεράσι
Το μενού μυρίζει θάλασσα και περιλαμβάνει πρώτες ύλες που η Μάνη διαθέτει σε αφθονία.
Το Yiamas Gastro Bar περιμένει να σας υποδεχθεί σε ακόμη μία βραδιά υψηλής γαστρονομίας με επίκεντρο την Μεσσηνία.

Λίγα λόγια για την Μεσσήνια καλεσμένη chef  Γεωργία Κουτσούκου
Γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Ο πατέρας της ήταν ναυτικός και ο παππούς της είχε κρεοπωλείο στην κεντρική αγορά της Καλαμάτας .Μεγαλώνοντας ουσιαστικά μέσα στις “μυρωδιές” της Λαϊκής Αγοράς Καλαμάτας, η μαγειρική αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι της από την παιδική ηλικία.
Σπούδασε διερμηνεία-μετάφραση,  έκανε εξιδεικευμένες σπουδές στις ξένες γλώσσες και στις διεθνείς σχέσεις, κατάφερε όμως να κάνει το χόμπι της επάγγελμα. Διδάσκει στο  ΙΕΚ Πράξις.
Στο ευρύτερο κοινό έγινε γνωστή κυρίως μέσα από τη στήλη της στο Bostanistas.gr, όπου οι συνταγές της συνοδεύονται από μοναδικές ιστορίες… Άλλωστε, η κουζίνα είναι μνήμη υπογραμμίζει η Γεωργία.
Τηλέφωνο για κρατήσεις :27210 22434
//www.facebook.com/YiamasGastroBar.


Related Posts

ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΙΔΕΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ

ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΙΔΕΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ

Όλοι έχουμε έστω μια κονσέρβα τόνο στο ντουλάπι μας. Κι αν όχι, καλό είναι να υπάρχει, αφού όπως θα σας δείξω στη συνέχεια, με μια κονσέρβα τόνου μπορείτε να φτιάξετε αμέτρητες απίθανες συνταγές! Τόνος κονσέρβας υπάρχει τόσο σε λάδι όσο και σε νερό. Ανάλογα με […]