destination taste!

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΦΟΡΜΑΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΦΟΡΜΑΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΦΟΡΜΑΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

: 4
: 40 min
: 40 min

Οι χυλοπίτες με μανιτάρια είναι ένα πλούσιο και νόστιμο πιάτο για το κυριακάτικο γεύμα. Επειδή τα ζυμαρικά μπαίνουν χωρίς να τα βράσουμε, η σαλτσούλα θα πρέπει να έχει αρκετή υγρασία.

Υλικά
  • 300 γρ. ρουμελιώτικες χυλοπίτες ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ, ΗΛΙΟΣ
  • 450 γρ. μανιτάρια λευκά, ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού χλιαρό νερό
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 700 γρ. ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 300 ml ζωμό κότας
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 200 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε χοντρούς κύβους
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μπολάκι βάζω τα αποξηραμένα πορτσίνι και το χλιαρό νερό και τα αφήνω στην άκρη για 10 λεπτά να μουλιάσουν.
  • Βήμα 2 Σε μια κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι, το καρό και το σέλερι και σοτάρω σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά. Προσθέτω τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα αποξηραμένα μανιτάρια μαζί με το νερό τους και μαγειρεύω για 5-6 λεπτά. Αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με την πάπρικα. Προσθέτω το κρασί και μαγειρεύω για 5 λεπτά. Προσθέτω τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ, τον ζωμό κότας και τη δάφνη. Χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω για 30 λεπτά. Η σάλτσα θα πρέπει να μείνει με αρκετά υγρά.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα.
  • Βήμα 4 Αδειάζω τη μισή ποσότητα της σάλτσας σε μια βαθιά φόρμα διαμέτρου 26 εκ. και ρίχνω από πάνω τις χυλοπίτες. Τις απλώνω να καλύψουν όλη τη φόρμα και σκεπάζω με την υπόλοιπη σάλτσα.
  • Βήμα 5 Με ένα κουτάλι, κάνω μικρές τρύπες ανάμεσα στις χυλοπίτες και «στριμώχνω» τους κύβους μοτσαρέλας. Πασπαλίζω με την γραβιέρα και σκεπάζω την φόρμα με αλουμινόχαρτο.
  • Βήμα 6 Ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά. Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη.

Related Posts

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Όλοι λατρεύουμε τον συνδυασμό σοκολάτα-μπανάνα. Εδώ σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή που θα εντυπωσιάσει τους πάντες με τη γεύση της αλλά κυρίως με την εμφάνισή της.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Ακούγεται περίεργο το καβουρδισμένο αλεύρι αλλά σας διαβεβαιώ ότι θα εκπλαγείτε από τη νοστιμιά του. Δίνει αρώματα καψαλισμένου φουντουκιού και κάνει την κρέμα πεντανόστιμη!