destination taste!

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ALLE VONGOLE ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ALLE VONGOLE ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ALLE VONGOLE ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ

: 4
: 15 min
: 15 min
           
: 1 hr

Απόλυτα καλοκαιρινή συνταγή που μυρίζει «θάλασσα»! Το πέστο μαϊντανού θα δώσει ένταση και φρεσκάδα στα θαλασσινά. Απαραίτητο συνοδευτικό το τσίπουρο ή το ούζο.

Υλικά
  • 400 γρ. χυλοπίτες
  • 1 κιλό αχιβάδες φρέσκες ή κυδώνια ή γυαλιστερές
  • αλάτι χοντρό
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 2 πιπερίτσες τσίλι (ή περισσότερες), ψιλοκομμένες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • αλάτι
  • Για το πέστο μαϊντανού
  • 30 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για το πέστο: Βάζω όλα τα υλικά και σε μπλέντερ και πολτοποιώ μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία πάστα.
  • Βήμα 2 Για τις χυλοπίτες: Βάζω σε ένα μπολ αρκετό νερό και χοντρό αλάτι και ανακατεύω καλά. Ρίχνω τις αχιβάδες και τις αφήνω για 1 ώρα μέχρι να αποβάλλουν την άμμο τους. Τρίβω με μια βούρτα να αφαιρέσω τυχόν κολλημένα όστρακα και ξεπλένω καλά με τρεχούμενο νερό. Τις αφήνω σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.
  • Βήμα 3 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω τις χυλοπίτες al dente. Τις σουρώνω και τις διατηρώ ζεστές.
  • Βήμα 4 Σε ένα μεγάλο, ευρύχωρο τηγάνι ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  • Βήμα 5 Ρίχνω το σκόρδο και τις πιπερίτσες και σοτάρω για 1½ λεπτό. Προσθέτω τα όστρακα και ανακινώ το τηγάνι. Σβήνω με το κρασί και ανακινώ το τηγάνι μέχρι να ανοίξουν όλα τα όστρακα, περίπου 5 λεπτά. Πετάω όσα δεν ανοίξουν και μεταφέρω τα υπόλοιπα με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ. Ξαναβάζω το τηγάνι στη φωτιά και αφήνω τη σάλτσα να βράσει μέχρι να μειωθεί η ποσότητα στο μισό.
  • Βήμα 6 Ρίχνω τις χυλοπίτες και και το πέστο και με μια τσιμπίδα ανακατεύω απαλά. Προσθέτω και τις αχιβάδες και συνεχίζω το απαλό ανακάτεμα.
  • Βήμα 7 Μεταφέρω σε μια πιατέλα και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

MΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCOTCH

MΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCOTCH

Γρήγορες μπρουσκετούλες τέλειες για το πρωινό. Αν φτιάξω τη σάλτσα από την προηγούμενη μέρα έχω αρκετό χρόνο το πρωί και καραμελώνω τις μπανάνες με λίγη ζάχαρη.

ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ

ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ

Ένα αφράτο κέικ γεμισμένο με κρέμα λεμόνι. Αν θέλετε μπορείτε να το δοκιμάσετε και με πορτοκάλι, σαγκουίνι, ροζ γκρέιπφρουτ ή χυμό μανταρίνι.