Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΞΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ, ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΞΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ, ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

Χριστουγεννιάτικο κέικ με ξερά φρούτα

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΞΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ, ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

: 6-8
: 15 min
: 40 min

Χριστουγεννιάτικο κέικ με ξερά φρούτα, ένα γιορτινό κέικ που μπορείτε να σερβίρετε το πρωινό των Χριστουγέννων ή και σε κυριακάτικο brunch. Επιλέξτε αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς ανάλογα με τα γούστα σας.

Υλικά
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 2 μεγάλες, ώριμες μπανάνες
  • 5-6 χουρμάδες
  • 60 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 110 ml γάλα
  • 3 αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 115 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • 1 ρίζα τζίντζερ περίπου 2 εκ.
  • ½ φλιτζ. τσαγιού αποξηραμένα σύκα, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού αποξημαμένα βερίκοκα, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού αποξηραμένα δαμάσκηνα, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού καρύδια, χοντροσπασμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • Μείγμα μπαχαρικών: Ανακατεύω από ¼ κουτ. γλυκού σκόνη κόλιανδρο, μοσχοκάρυδο τριμμένο, κανέλα, γαρύφαλο και τζίντζερ σκόνη
  • λίγο βούτυρο για το άλειμμα της φόρμα
  • Για την επικάλυψη
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 1-3 κουτ. σούπας χυμό πορτοκάλι
  • Σπόρους ροδιού
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C με αέρα.
  • Βήμα 2 Βάζω τις μπανάνες, τους χουρμάδες, το γιαούρτι, το γάλα, τα αυγά και τη βανίλια και το τζίντζερ στο μούλτι και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα.
  • Βήμα 3 Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, και το μείγμα μπαχαρικών. Ρίχνω τα αποξηραμένα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύω να σκορπίσουν. Προσθέτω το μείγμα της μπανάνας και ανακατεύω μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Αδειάζω το μείγμα σε μια μακρόστενη, βουτυρωμένη φόρμα και ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά. Δοκιμάζω με ένα σουβλί και αν είναι στεγνό το κέικ, αποσύρω από το φούρνο.
  • Βήμα 4 Για την επικάλυψη: Κοσκινίζω την άχνη σε ένα μπολ και προσθέτω το τυρί κρέμα. Ανακατεύω με το σύρμα προσθέτοντας σταδιακά χυμό πορτοκάλι, μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή πάστα (όχι ρευστή). Αλείφω το κρύο κέικ και διακοσμώ με σπόρους ροδιού.

Related Posts

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

Με ξέρετε τώρα για την αδυναμία μου στη Γαλλία αλλά και για τα γλυκά της! Είναι μια χώρα γνωστή για την υψηλή γαστρονομία της. Κάθε περιοχή είναι γεμάτη με παλιές και νόστιμες συνταγές που δίνονται από γενιά σε γενιά. Από το ορεκτικό έως και το […]

ΠΩΣ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ;

ΠΩΣ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ;

Για να μαγειρέψετε τα λαχανικά σας, ξεκινήστε και βράστε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ρίξτε χοντρό αλάτι. Εν τω μεταξύ, καθαρίστε και ξεφλουδίστε τα λαχανικά σας πριν τα πλύνετε. Κόψτε τα σε όσο γίνεται, ισομεγέθη κομμάτια. Μόλις πάρει βράσει το νερό, ρίξτε τα λαχανικά. Μην […]



Subscribe