destination taste!

ΧΑΛΒΑΔΟΠΙΤΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

ΧΑΛΒΑΔΟΠΙΤΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

ΧΑΛΒΑΔΟΠΙΤΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

: 25
: 20 min
: 30 min

Από τις πιο εύκολες και νόστιμες νηστίσιμες γλυκές επιλογές. Τη θέλετε ακόμα πιο εύκολη; Ζυμώστε όλα μαζί τα υλικά της ζύμης στο μίξερ πάγκου, με το ειδικό εξάρτημα «γάντζος»!

Υλικά
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
  • 1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτάκι μπίρα (330 ml)
  • 2 – 4 κουτ. σούπας ταχίνι
  • 500 γρ. χαλβάς του μπακάλη (βανίλια ή κακάο ή ανάμεικτος), κομμένο σε 25 ίσα κομματάκια
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια λεκάνη βάζω το κοσκινισμένο αλεύρι, κάνω μια λακκούβα στη μέση και ρίχνω εκεί την κανέλα και το αλάτι. Προσθέτω τη μπίρα και λίγο από το ταχίνι. Ανακατεύω καλά με τα χέρια μου, μέχρι να υλικά να ενωθούν και να σχηματιστεί λίγο-λίγο μια ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτω και το υπόλοιπο ταχίνι και ζυμώνω, μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή, λεία και εύπλαστη.
  • Βήμα 2 Τη χωρίζω σε περίπου 25 ίσα κομμάτια, που τα πλάθω σε μπαλάκια. Σε μια επίπεδη και αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω κάθε μπαλάκι ζύμης με τον πλάστη σε δισκάκι με διάμετρο περίπου 10 εκ.
  • Βήμα 3 Στο κέντρο κάθε δίσκου βάζω από ένα κομμάτι χαλβά και κλείνω το δισκάκι, φέρνοντας τις άκρες προς τα κάνω, ώστε να φτιάξω ένα πουγκί. Βρέχω λίγο τις άκρες με λίγο νεράκι για να κολλήσουν.
  • Βήμα 4 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω με λαδόκολλα ένα μεγάλο ρηχό ταψί και βάζω εκεί τα πουγκάκια. Τα ψήνω για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και τα σερβίρω.

Related Posts

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ

Δροσερό και ανάλαφρο γλύκισμα που θα φτιάξουμε με ώριμα κεράσια και ζελέ για όμορφο χρώμα και έντονη γεύση.

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ

Αφράτη και εντυπωσιακή τούρτα που μπορείτε να φτιάξετε ακόμα και για να γιορτάσετε γενέθλια. Η βουτυρόκρεμα θέλει λίγη προσπάθεια αλλά είμαι σίγουρη ότι θα την λατρέψετε. Αν θέλετε μπορείτε…