destination taste!

ΒΥΣΣΙΝΟ, ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

ΒΥΣΣΙΝΟ, ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

ΒΥΣΣΙΝΟ, ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

: 30 min
: 40 min
           
: 12 hr

Σπιτικό γλυκισμα από τα χεράκια σας, για τα κεράσματά σας αλλά και για το γιαούρτι σας, το παγωτό σας, το τσιζ κέικ σας…

Υλικά
  • 2 κιλά βύσσινα
  • 1½ κιλό ζάχαρη
  • ½ ποτήρι νερό
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Πλένω τα βύσσινα και τα σκουπίζω καλά με χαρτί κουζίνας. Με το ειδικό εργαλείο αφαιρώ τα κουκούτσια τους, φροντίζοντας να κάνω αυτήν τη δουλειά πάνω από την κατσαρόλα που θα φτιάξω το γλυκό, για να κρατήσω τους χυμούς που θα βγουν από τα βύσσινα.
  • Βήμα 2 Πάνω από τα καθαρισμένα βύσσινα που έχω ρίξει στην κατσαρόλα, ρίχνω τη ζάχαρη και το νερό. Σκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω έτσι τα βύσσινα για 12 ώρες. Στη συνέχεια τα βράζω σε μέτρια φωτιά, ώσπου το γλυκό να «δέσει». Καταλαβαίνω ότι το γλυκό έχει «δέσει», όταν αρχίζει να αφρίζει.
  • Βήμα 3 Με τρυπητή κουτάλα αφαιρώ τον αφρό που σχηματίστηκε στην επιφάνεια. Αφήνω το γλυκό στην κατσαρόλα για 5-6 λεπτά ακόμη. Λίγο πριν το αποσύρω από τη φωτιά, ρίχνω το χυμό λεμονιού. Όσο αφήνω το γλυκό να κρυώσει, δεν ξεχνάω να ανακινώ πότε πότε την κατσαρόλα για να ανακατεύω τα βύσσινα και να φουσκώσουν.
  • Βήμα 4 Μοιράζω το γλυκό σε γυάλινα, αποστειρωμένα βάζα, τα σκεπάζω και τα διατηρώ σε δροσερό μέρος.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ

ΚΕΪΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ

Προτιμήστε τα μαύρα, βασιλικά σύκα που είναι πιο γλυκά. Τον Αύγουστο είναι στα φόρτε τους.

ΛΑΔΕΡΑ… ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΕΛΛΑΔΑ!

ΛΑΔΕΡΑ… ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΕΛΛΑΔΑ!

Ίσως να είμαστε η μοναδική χώρα στον πλανήτη που έχει τέτοια κατηγορία συνταγών. Τα λαδερά φαγητά μας, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής διατροφής και περιλαμβάνει εκατοντάδες συνταγές. Βασικό συστατικό… μα φυσικά το ελαιόλαδο, το οποίο κυριαρχεί στο μαγείρεμα, αλλά και τα λαχανικά που «παντρεύονται» για […]