Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Vintage γιορτή γεύσης στο ΜΑΝΗΜΑΝΗ με πιάτα που αγαπήθηκαν κι επανέρχονται για δύο μήνες

Vintage γιορτή γεύσης στο ΜΑΝΗΜΑΝΗ με πιάτα που αγαπήθηκαν κι επανέρχονται για δύο μήνες

Είναι η πραγματική γεύση διαχρονική;
Είναι η απόλαυση σταθερή στη διάρκεια του χρόνου;
Σε αυτό το ερώτημα απαντά το
ΜΑΝΗΜΑΝΗ, το διαχρονικό εστιατόριο μοντέρνας ελληνικής κουζίνας, με την επαναφορά γεύσεων που αγαπήθηκαν και που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά πριν 6, 8, 10 ή ακόμα και 16 χρόνια.
ΜΑΝΗΜΑΝΗ… όπως λέμε «διαχρονική αξία»! Λένε πως ένα εστιατόριο όταν συμπληρώσει τα 7 χρόνια γίνεται διαχρονικό, το ΜΑΝΗΜΑΝΗ συμπληρώνει φέτος 16  χρόνια και συνεχίζει να προσφέρει τις γεύσεις που αγάπησε από την πρώτη στιγμή. Φρέσκες πρώτες ύλες, ελληνική κουζίνα σε μοντέρνα εκτέλεση, με έμπνευση και ρίζες στη Μάνη, τον τόπο καταγωγής του.
Μοσχαρίσια συκωτάκια με σπανάκι και πορτοκάλι και όλα γύρω μας θυμίζουν 2006! Γεύσεις που σχεδιάσαμε με μεράκι όπως το Πουγκί με μανούρι, παστουρμά, κατσικίσιο τυρί, πιπεριά Φλωρίνης & αμύγδαλα σε σάλτσα τομάτας ξυπνούν αναμνήσεις από το 2010. Τότε ακριβώς που γνωρίσαμε και μία από τις αγαπημένες μας σαλάτες, τη Γλυκιά πράσινη με νιβάτο ξινόγλυκο, κόκκινη πιπεριά, μανιάτικα ξερά σύκα και vinaigrette με μέλι σε βάση από φρέσκα φύλλα μαρουλιού. Είναι ωραίο το διαχρονικό, δεν νομίζετε;
Η στιγμή για τα κυρίως έφτασε… Η ομορφιά της διαχρονικότητας αναδεικνύεται στο μεγαλείο της και η διαδρομή μας ξεκινά από το 2004 με το Ψαρονέφρι με μανούρι και σύκα σε σάλτσα από μέλι & αμύγδαλα… Επόμενος σταθμός το 2006 που φέρνει ξανά στο πιάτο μας το Μαραθόρυζο με γαρίδες και σάλτσα από μελάνι σουπιάς αλλά και το Χοιρινό «φρικασέ» με σέσκουλα, καυκαλήθρες και κρέμα σελινόριζας σε σάλτσα από αυγολέμονο!
Και μια ερώτηση για το τέλος… Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να «κλειδώσεις» μια ανάμνηση από ένα επιδόρπιο με άρωμα από τα παλιά; Το Μιλφέιγ του ΜΑΝΗΜΑΝΗ με βύσσινο και κρέμα αρωματισμένη με μαστίχα Χίου θα σας ταξιδέψει στις ξέγνοιαστες στιγμές του 2005, όταν αυτό το γευστικό αριστούργημα μας χάριζε για πρώτη φορά τη γλύκα του! Εμείς θυμόμαστε ακόμα την πρώτη φορά που το δοκιμάσαμε – εσείς;
Γεύσεις δυνατές, έντονες, ανέγγιχτες από τον χρόνο, παρουσιάζονται όπως «τότε», χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα και αποδεικνύουν ότι από το 2004, η κουζίνα του ΜΑΝΗΜΑΝΗ κρύβει συνταγές και πιάτα που αντέχουν στον χρόνο! Το ΜΑΝΗΜΑΝΗ σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι με σταθμούς τα signature πιάτα που αγαπήθηκαν περισσότερο από τη στιγμή που μας συστήθηκε για πρώτη φορά! Ένα ταξίδι που ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε Μαζί…
Διακρίσεις
New York Times: Στη λίστα των προτεινόμενων ευρωπαϊκών προορισμών του βιβλίου The New York Times, 36 Hours: 125 Weekends in Europe, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις TASCHEN, προτάθηκε από την εφημερίδα «ως go-to destination, ανάμεσα σε 500 εστιατόρια σε όλη την Ευρώπη. Ακόμη, το ΜΑΝΗΜΑΝΗ παρουσιάστηκε στο video αφιέρωμα των New York Times στην Αθήνα 36hours in Athens https://www.nytimes.com/video/travel/100000003173111/36-hours-in-athens.html
Trip Advisor: Το εστιατόριο λαμβάνει τα τελευταία 9 χρόνια Certificate of Excellence από το Trip Advisor ενώ to 2015 κατατάχτηκε βάσει των κριτικών των επισκεπτών στη θέση 8 από τα 10 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή 14.00 – 23.00
Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη Ακρόπολη,
Τ. 210 9218180
E: [email protected]
S: www.manimani.com.gr
Facebook: www.facebook.com/MANHMANH.gr
Instagram: @manhmanhrestaurant