Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ

ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ

ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ

: 4-6
: 30 min
: 45 min

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Ιδιαίτερη γεύση, γεμάτη από τις διατροφικές ιδιότητες της πάπρικας. Η πάπρικα παρέχει άφθονες ποσότητες θρεπτικών ουσιών και ιδιαίτερα καροτενοειδών, τις χρωστικές ουσίες που δίνουν στο μπαχαρικό το βαθύ κόκκινο χρώμα του. Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη ωφελεί την όραση εμποδίζοντας την καταστροφή τον ιστών των ματιών και παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην υγιή ανάπτυξη των κυττάρων. Η συνταγή αυτή παρέχει επίσης στον οργανισμό σημαντική ποσότητα βιταμίνης C που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού. Η θρεπτικότητα της συνταγής συμπληρώνεται από το συνδυασμό θαυμάσιων αντιοξειδωτικών ουσιών όπως είναι τα φλαβονοειδή από το σκόρδο και το σελήνιο από το σέλινο, τα οποία δρουν προστατευτικά εναντίον διάφορων μορφών καρκίνου και των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Μία γευστική πρόταση που παρουσιάζει ιδιαίτερη περιεκτικότητα σε κάλιο για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και φυτικές ίνες για την φυσιολογική λειτουργία του εντέρου. Ταυτόχρονα, το αγελαδινό βούτυρο και η light κρέμα γάλακτος παρέχουν πλουσιοπάροχα ασβέστιο και βιταμίνη D, θρεπτικά συστατικά που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και τη θωράκιση του ανοσοποιητικού. Διατροφικά τέλειο αποτέλεσμα και φανταστική γεύση που συνοδεύει το γεύμα ή το δείπνο!

Υλικά
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 3 μέτρια πράσα (μόνο το λευκό μέρος), κομμένα σε μέτριες ροδέλες
  • 2 κλωνάρια σέλινου, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 4 - 5 φέτες καπνιστό μπέικον, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 4 μεγάλες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • 800 ml ζωμός κοτόπουλου
  • 500 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά Arla
  • 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα πράσα και το σέλινο, για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω το σκόρδο και το σοτάρω για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του, αλλά να μην ροδίσει γιατί θα πικρίσει.
  • Βήμα 2 Βγάζω τα σοταρισμένα υλικά με μια τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρω σε μια πιατέλα. Ρίχνω στην κατσαρόλα το μπέικον, δυναμώνω καλά τη φωτιά και το τηγανίζω για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά. Προσθέτω τις πατάτες και την πάπρικα και τις σοτάρω για 2 – 3 λεπτά, ανακατεύοντας σχεδόν ασταμάτητα με μια ξύλινη κουτάλα, για να μην κολλήσουν.
  • Βήμα 3 Ρίχνω το ζωμό, την κρέμα γάλακτος, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω. Μόλις το μείγμα πάρει μια βράση χαμηλώνω αρκετά τη φωτιά και σιγοβράζω για 45 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν.
  • Βήμα 4 Αποσύρω από τη φωτιά και πολτοποιώ τη σούπα στο μπλέντερ, σε δόσεις. Τη μοιράζω σε πιάτα, πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

QUESADILLAS ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ

QUESADILLAS ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ

Η quasadilla (κεσαδίγια) είναι το γρήγορο και νόστιμο σνακ των μεξικανών. Με 2 τορτίγιες και γέμιση ανάλογη με τα γούστα σας μπορείτε να φτιάξετε πεντανόστιμα και χορταστικά πιάτα. Για την συνταγή που σας δίνω, μπορείτε να αξιοποιήσετε και το «στεγνό» κοτόπουλο που περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα. Απλά ψιλοκόψτε το και «ξαναζωντανέψτε το» σε κάτι καινούριο.

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι, σαν πρίγκιπας και το βράδυ… σαν ζητιάνος». Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Το βράδυ ο οργανισμός μας δυσκολεύετε πιο πολύ στη πέψη ειδικά αν φάμε πολύ και πέσουμε αμέσως για ύπνο! Για να έχουμε […]



Subscribe