destination taste!

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΚΡΟΣΣΙΑ ΦΥΛΛΟΥ

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΚΡΟΣΣΙΑ ΦΥΛΛΟΥ

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΚΡΟΣΣΙΑ ΦΥΛΛΟΥ

: 6-8

Λατρεύω τις όλες τις πίτες, και τις αλμυρές και τις γλυκές. Είναι το αγαπημένο μου μαγειρικό θέμα… Έχω πειραματιστεί με όλες τις ζύμες και με όλα τα υλικά. Ετούτη εδώ η πιτούλα είναι από αυτές που γίνονται καθημερινή συνήθεια. Είναι εύκολη και πεντανόστιμη, απολαύστε τη!

Υλικά
  • 500 γρ. φύλλο κρούστας ή φύλλο Βηρυτού
  • 350 γρ. φέτα σκληρή, θρυμματισμένη
  • 250 γρ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα σε νιφάδες
  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για την κρέμα
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 500 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 12-15 φύλλα φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μπολ αναμειγνύω τα τυριά, το δυόσμο και την πάπρικα.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 150°C αερόθερμο. Παίρνω το ρολό με τα φύλλα κρούστας και το κόβω σε λεπτές λωρίδες σαν κρόσσια. Ξεχωρίζω με τα χέρια μου τις λωρίδες ζύμης και τις απλώνω στη λαμαρίνα του φούρνου. Βάζω τη λαμαρίνα στο φούρνο για 30-35 λεπτά φροντίζοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα να ανακατεύω τα κρόσσια ώστε να στεγνώσουν καλά.
  • Βήμα 3 Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το ελαιόλαδο και το λιωμένο βούτυρο. Αλείφω μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 24 εκ.
  • Βήμα 4 Βγάζω τα κρόσσια από το φούρνο και μεταφέρω περίπου το 1/3 της ποσότητας μέσα στη φόρμα, πιέζοντάς τα (θα θρυμματιστούν ελαφρά) για να δημιουργήσω μια ενιαία βάση. Ραντίζω με αρκετό από το μείγμα βούτυρο-ελαιόλαδο και αφήνω τη φόρμα στην άκρη.
  • Βήμα 5 Αλλάζω τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C αερόθερμο.
  • Βήμα 6 Αδειάζω το μείγμα των τυριών μέσα στη λαμαρίνα με τα υπόλοιπα κρόσσια και με τα χέρια μου τα ανακατεύω για να αναμειχθούν. Πασπαλίζω με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μεταφέρω το μείγμα στη φόρμα. Ραντίζω με όσο ελαιόλαδο-βούτυρο έχει απομείνει.
  • Βήμα 7 Σε ένα μπολ αναμειγνύω και χτυπάω τα υλικά της κρέμας και τα ρίχνω πάνω από την πίτα.
  • Βήμα 8 Σκεπάζω τη φόρμα με αλουμινόχαρτο και ψήνω για 30 λεπτά. Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και συνεχίζω το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
  • Βήμα 9 Βγάζω την πίτα από το φούρνο και την κόβω σε κομμάτια. Σερβίρω την πίτα ζεστή ή κρύα.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΑΝΟΥΡΙ, ΚΥΔΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΑΝΟΥΡΙ, ΚΥΔΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Ένα κέικ σκέτη απόλαυση… Το άρωμα του θυμαριού και του δεντρολίβανου σε συνδυασμό με το μανούρι και τα κυδώνια δίνουν μια πολύ εκλεπτυσμένη και ιδιαίτερη γεύση.

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Όλοι λατρεύουμε τον συνδυασμό σοκολάτα-μπανάνα. Εδώ σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή που θα εντυπωσιάσει τους πάντες με τη γεύση της αλλά κυρίως με την εμφάνισή της.