Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΜΕ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ & ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ & ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ

ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΜΕ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ & ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ & ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ

ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΜΕ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ & ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ & ΣΟΥΣΑΜΙ

: 4
: 15 min
: 30 min

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Το αιώνιο ζήτημα των Ελληνίδων νοικοκυρών… Τι θα μαγειρέψω αύριο για όλη την οικογένεια; Μια εύκολη, νόστιμη και απολύτως θρεπτική συνταγή όπως οι ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΜΕ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ & ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ & ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ επιβάλλεται να συνοδεύει ένα οικογενειακό τραπέζι. Τα ψάρια με την ταυτότητα FISH FROM GREECE, προσφέρονται για γαστριμαργικές εμπειρίες που περικλείουν το γευστικό πλούτο και τη νοστιμιά της παράδοσής µας. Γενικότερα, τα ψάρια πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στις διατροφικές συνήθειες όλων τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα και αυτό διότι είναι πλούσια σε απαραίτητα ω-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες Α για υγιή όραση και προστασία του αμφιβληστροειδούς χιτώνα, ασβέστιο για γερά οστά και βιταμίνη D για ενίσχυση και προστασία του ανοσοποιητικού. Η παραπάνω συνταγή είναι πλήρως αντιοξειδωτική με αντιφλεγμονώδη προστασία τόσο από τα εσπεριδοειδή όσο και από τις πιπεριές , το σουσάμι και το ρόδι που είναι πλούσια σε βιταμίνη C και Ε. Τέλος, το πλιγούρι προσφέρει φυτικές ίνες στην συνταγή προκαλώντας κορεσμό και μειώνει το γλυκαιμικό φορτίο λόγω του χαμηλού γλυκαιμικού του δείκτη προτρέποντας και διαβητικούς να την δοκιμάσουν και να την απολαύσουν.

Υλικά
  • 2 μεγάλες τσιπούρες ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece, ολόκληρες καθαρισμένες
  • Χυμό από 2 πορτοκάλια
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 λάιμ
  • 1 λεμόνι
  • 1 γκρέιπφρουτ
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν
  • 4-5 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Για το πλιγούρι
  • 250 γρ. πλιγούρι
  • 380 ml ζωμό λαχανικών, καυτό
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ πιπερίτσα κόκκινη καυτερή
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ¼ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ¼ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 5-6 φύλλα βασιλικό, ψιλοκομμένα
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας σουσάμι, καβουρδισμένο
  • 100 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • Σπόρους από ½ ρόδι
  • ¼ κουτ. γλυκού πάπρικα σε νιφάδες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C με αέρα. Πλένω καλά τα φρούτα και τα κόβω σε λεπτές φέτες. Σε ένα μπολ ανακατεύω το χυμό από τα πορτοκάλια, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Βήμα 2 Ανοίγω 2 μεγάλες λαδόκολλες, στρώνω μια σειρά από διάφορες φέτες φρούτων και ακουμπώ επάνω τα ψάρια. Ραντίζω με το μείγμα της μουστάρδας τα ψάρια, φροντίζοντας να βραχούν και εσωτερικά (στις κοιλιές). Γεμίζω τις κοιλιές με μαϊντανό, καλύπτω με τις υπόλοιπες φέτες και σκορπίζω τη ρίγανη. Κλείνω καλά τις λαδόκολλες και μεταφέρω σε μια λαμαρίνα του φούρνου. Ψήνω για 30 λεπτά.
  • Βήμα 3 Για το πλιγούρι: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τον ζωμό και το πληγούρι. Ανακατεύω καλά, σκεπάζω το μπολ και αφήνω το πλιγούρι να φουσκώσει και να τραβήξει όλο το ζωμό.
  • Βήμα 4 Μόλις δω ότι έχει φουσκώσει καλά το πλιγούρι, προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά, τα μυρωδικά και τα καρυκεύματα. Αλατίζω και ανακατεύω καλά. Σερβίρω με τις τσιπούρες.

Related Posts

ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΠΑΝΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΠΑΝΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

Γρήγορα και πικάντικα κοπανάκια κοτόπουλου που το πανάρισμα τα κάνει πολύ τραγανά. Το μαγείρεμα στην αεροφριτέζα δεν τα επιβαρύνει με περιττά λάδια και μπορείτε να τα απολαύσετε χωρίς ενοχές.

ΛΩΤΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΠΛΙΓΟΥΡΙ

ΛΩΤΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΠΛΙΓΟΥΡΙ

Πεντανόστιμη πρόταση για χειμωνιάτικα γεμιστά με αρωματικούς λωτούς. Απόλυτα χορτοφαγική και νηστίσιμη είναι τέλεια για όσους ακολουθούν διατροφή χωρίς κρέας και γαλακτοκομικά.