ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ VEGAN ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ, ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
Τα τρουφάκια είναι από τα πιο γιορτινά γλυκίσματα που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Τα τρουφάκια με κάστανο και κακάο είναι πεντανόστιμα και τέλεια για όσους ακολουθούν vegan διατροφή. Τη ζάχαρη καρύδας θα τη βρείτε στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.
Υλικά
- 500 γρ. γερά κάστανα
- 150 γρ. ζάχαρη καρύδας
- 75 ml νερό
- 1 λοβό φυσικής βανίλιας ή 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κουτ. σούπας κακάο, άγλυκο
- Τριμμένο ινδοκάρυδο
Διαδικασία
- Βήμα 1 Χαράζω με ένα μαχαίρι τα κάστανα και τα βάζω σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό κρύο νερό. Βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζω για 20 λεπτά (μετράω από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Αποσύρω από τη φωτιά, τα σουρώνω και τα αφήνω να έρθουν σε θερμοκρασία που να μπορώ να τα αγγίξω.
- Βήμα 2 Τα καθαρίζω από τις εξωτερικές φλούδες και τις εσωτερικές μεμβράνες και τα μεταφέρω στο μπλέντερ. Προσθέτω την ζάχαρη καρύδας, τους σπόρους της βανίλιας (ή το εκχύλισμα) και το κακάο. Πολτοποιώ μέχρι να ενωθούν και χωρίς να σταματήσω την πολτοποίηση προσθέτω σε δόσεις το νερό.
- Βήμα 3 Αδειάζω το μείγμα σε ένα μπολ, σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 3 ώρες.
- Βήμα 4 Βάζω αρκετό ινδοκάρυδο σε ένα πιάτο. Παίρνω μικρές κουταλιές από το μείγμα, και πλάθω σε στρογγυλά μπαλάκια. Τα «πανάρω» στο ινδοκάρυδο και σερβίρω αμέσως. Αν έχω, τα τοποθετώ σε χρωματιστά καραμελόχαρτα.