destination taste!

ΤΡΑΧΑΝΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΟΤΕ

ΤΡΑΧΑΝΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΟΤΕ

ΤΡΑΧΑΝΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΟΤΕ

: 4
: 20 min
: 20 min

Νηστίσιμη και χορταστική τραχανόσουπα που θα σας αρέσει πολύ. Τα λαχανικά μη τα σοτάρετε υπερβολικά. Πρέπει να κρατήσουν την τραγανότητά τους και τις γεύσεις τους.

Υλικά
  • Για την σούπα
  • 250 γρ. τραχανάς ξινός
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1000 ml ζωμό λαχανικών ή νερό, ζεστό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2-3 κλαδάκια ρίγανη φρέσκια ή 1 κουτ. γλυκού ξερή, για το σερβίρισμα
  • Για τα λαχανικά
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε μέτρια καρέ
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μέτρια καρέ
  • 5 μανιτάρια, κομμένα σε φετάκια
  • 1 κολοκύθι, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 1 πράσο (μόνο το λευκό τρυφερό μέρος), κομμένο σε ροδέλες
  • 3 κουτ. σούπας ξύδι βαλσαμικό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για την σούπα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλο βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Προσθέτω τον τραχανά ανακατεύω και προσθέτω τον ζωμό. Αλατοπιπερώνω και αφήνω τη σούπα να βράσει για 15-20 λεπτά μέχρι να χυλώσει.
  • Βήμα 2 Για τα λαχανικά: Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα λαχανικά όλα μαζί και σοτάρω για 10-15 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να μαραθούν όλα τα λαχανικά και να ροδίσουν. Αλατοπιπερώνω προσθέτω το ξύδι και αποσύρω από τη φωτιά.
  • Βήμα 3 Βάζω τη σούπα σε βαθιά πιάτα, μοιράζω τα σοταρισμένα λαχανικά και από 1 κλαδάκι ρίγανη σε κάθε πιάτο. Πασπαλίζω με λίγο έξτρα πιπέρι και σερβίρω.

Related Posts

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Το βασικό συστατικό των μπιφτεκιών είναι τα μαυρομάτικα φασόλια , τα οποία αποτελούν μια από τις πιο θρεπτικές επιλογές οσπρίων. Τα μαυρομάτικα είναι άριστη πηγή σιδήρου γεγονός που τα καθιστά απαραίτητη τροφή για τα κορίτσια από 13 ετών άνω…

ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ ΓΕΥΜΑΤΑ: Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ

ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ ΓΕΥΜΑΤΑ: Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ

Μελέτες έχουν δείξει ότι το μειωμένο βάρος σχετίζεται με την συχνότητα των γευμάτων. Όσοι καταναλώνουν μικρά και τακτικά γεύματα τείνουν να έχουν σταθερά χαμηλό το βάρος τους σε σχέση με άτομα τα οποία δεν καταναλώνουν συχνά γεύματα κατά την διάρκεια της ημέρας. Αν ακολουθούμε ένα […]



Subscribe