destination taste!

ΤΡΑΓΑΝΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ

ΤΡΑΓΑΝΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ

ΤΡΑΓΑΝΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ

: 6-8
: 30 min
: 30 min

Μια πεντανόστιμη, γιορτινή μηλόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας και καραμελωμένα μήλα.

Υλικά
  • 9 φύλλα κρούστας
  • 80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • Για τα μήλα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 5 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • Για την επιφάνεια
  • 3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 250 ml γάλα φρέσκο
  • 150 γρ. γάλα ζαχαρούχο
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
  • Φραγκοστάφυλα ή άλλα κόκκινα φρούτα για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τα μήλα: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω την ζάχαρη σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να λιώσει και να γίνει καραμέλα. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία στο ελάχιστο και προσθέτω το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύω μέχρι να λιώσει και να ενωθεί με την καραμέλα και ρίχνω τα κομμένα μήλα. Μαγειρεύω ανακατεύοντας για περίπου 25-30 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος των κύβων) μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν. Αποσύρω από τη φωτιά και τα αφήνω στην άκρη.
  • Βήμα 2 Για την μηλόπιτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις και υγρασία 10%. Στρώνω 4 φύλλα κρούστας καλά βουτυρωμένα σε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20 εκ. με αποσπώμενα τοιχώματα (ντύνω εξωτερικά τη φόρμα με αλουμινόχαρτο για να μην υπάρξουν διαρροές). Αδειάζω στο κέντρο τα καραμελωμένα μήλα και τα απλώνω να καλύψουν όλη την επιφάνεια της φόρμας. Βουτυρώνω ένα φύλλο κρούστας και το «μαζεύω» σαν φυσαρμόνικα. Τοποθετώ το φύλλο έτσι διπλωμένο επάνω στα μήλα και συνεχίζω με τα άλλα 3 φύλλα, τοποθετώντας τα έτσι ώστε να μοιάζει με τριαντάφυλλο.
  • Βήμα 3 Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά, το γάλα, το ζαχαρούχο γάλα και την βανίλια και ραντίζω την μηλόπιτα. Ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
  • Βήμα 4 Αποσύρω από το φούρνο, πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και στολίζω με κόκκινα φρούτα. Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΜΠΡΙΟΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ

ΜΠΡΙΟΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ

Πασχαλινή και πανέμορφη κουλούρα μπριος με αφράτη κρέμα και κεράσια. Αν βρείτε φρέσκα κεράσια στην εποχή τους, φυσικά και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε, αφού αφαιρέσετε πρώτα το κουκούτσι τους.

ΑΥΓΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ

ΑΥΓΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ

Μια πασχαλινή αυγοσαλάτα που αξιοποιεί τα κόκκινα αυγά που έχουμε σε αφθονία. Ο αρακάς, τα καροτάκια, το δροσερό γιαούρτι αλλά και η πικάντικη βινεγκρέτ με λευκό βαλσάμικο με φραγκόσυκο δίνουν ένταση και χρώμα.



Subscribe