Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΡΑΓΑΝΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ

ΤΡΑΓΑΝΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ

ΤΡΑΓΑΝΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ

: 6-8
: 30 min
: 30 min

Μια πεντανόστιμη, γιορτινή μηλόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας και καραμελωμένα μήλα.

Υλικά
  • 9 φύλλα κρούστας
  • 80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • Για τα μήλα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 5 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • Για την επιφάνεια
  • 3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 250 ml γάλα φρέσκο
  • 150 γρ. γάλα ζαχαρούχο
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
  • Φραγκοστάφυλα ή άλλα κόκκινα φρούτα για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τα μήλα: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω την ζάχαρη σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να λιώσει και να γίνει καραμέλα. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία στο ελάχιστο και προσθέτω το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύω μέχρι να λιώσει και να ενωθεί με την καραμέλα και ρίχνω τα κομμένα μήλα. Μαγειρεύω ανακατεύοντας για περίπου 25-30 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος των κύβων) μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν. Αποσύρω από τη φωτιά και τα αφήνω στην άκρη.
  • Βήμα 2 Για την μηλόπιτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις και υγρασία 10%. Στρώνω 4 φύλλα κρούστας καλά βουτυρωμένα σε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20 εκ. με αποσπώμενα τοιχώματα (ντύνω εξωτερικά τη φόρμα με αλουμινόχαρτο για να μην υπάρξουν διαρροές). Αδειάζω στο κέντρο τα καραμελωμένα μήλα και τα απλώνω να καλύψουν όλη την επιφάνεια της φόρμας. Βουτυρώνω ένα φύλλο κρούστας και το «μαζεύω» σαν φυσαρμόνικα. Τοποθετώ το φύλλο έτσι διπλωμένο επάνω στα μήλα και συνεχίζω με τα άλλα 3 φύλλα, τοποθετώντας τα έτσι ώστε να μοιάζει με τριαντάφυλλο.
  • Βήμα 3 Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά, το γάλα, το ζαχαρούχο γάλα και την βανίλια και ραντίζω την μηλόπιτα. Ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
  • Βήμα 4 Αποσύρω από το φούρνο, πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και στολίζω με κόκκινα φρούτα. Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

Με ξέρετε τώρα για την αδυναμία μου στη Γαλλία αλλά και για τα γλυκά της! Είναι μια χώρα γνωστή για την υψηλή γαστρονομία της. Κάθε περιοχή είναι γεμάτη με παλιές και νόστιμες συνταγές που δίνονται από γενιά σε γενιά. Από το ορεκτικό έως και το […]

ΠΩΣ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ;

ΠΩΣ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ;

Για να μαγειρέψετε τα λαχανικά σας, ξεκινήστε και βράστε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ρίξτε χοντρό αλάτι. Εν τω μεταξύ, καθαρίστε και ξεφλουδίστε τα λαχανικά σας πριν τα πλύνετε. Κόψτε τα σε όσο γίνεται, ισομεγέθη κομμάτια. Μόλις πάρει βράσει το νερό, ρίξτε τα λαχανικά. Μην […]



Subscribe