destination taste!

«ΤΟΥΡΤΑ» ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΚΑΙ ΡΙΖΟΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

«ΤΟΥΡΤΑ» ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΚΑΙ ΡΙΖΟΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

«ΤΟΥΡΤΑ» ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΚΑΙ ΡΙΖΟΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

: 6-8
: 40 min
: 20 min

Εντυπωσιακή αλμυρή «τούρτα» που μπορείτε να τη σερβίρετε και σε επίσημο, καλοκαιρινό δείπνο. Αν δεν σας αρέσει το καπνιστό τυρί, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με μια πικάντικη γραβιέρα ή κεφαλοτύρι.

Υλικά
  • Για την τούρτα
  • 3 μεγάλα κολοκύθια
  • 250 γρ. καπνιστό τυρί, κομμένο σε κύβους
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • Για το ριζότο
  • 240 γρ. ελληνικό ρύζι, μεσόσπερμο γλασέ
  • 200 γρ. ασπρομανίταρα, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. πορτομπέλο, ψιλοκομμένα
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 50 ml κρασί λευκό
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών, καυτό
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τα κολοκύθια: Ζεσταίνω καλά ένα μεγάλο σχαροτήγανο. Πλένω τα κολοκύθια και τα κόβω σε λεπτές, μακριές φέτες. Με ένα πινέλο αλείφω τα κολοκύθια με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνω για 3-4 λεπτά σε κάθε πλευρά.
  • Βήμα 2 Στρώνω τα ψημένα κολοκύθια σε μια φόρμα 26-28 εκ. με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργήσω ένα ακτινωτό σχήμα, καλύπτοντας τη βάση, τα τοιχώματα και αφήνοντας περίπου το μισό από το μήκος του κολοκυθιού να εξέχει από την φόρμα.
  • Βήμα 3 Αφήνω τη φόρμα στην άκρη. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
  • Βήμα 4 Για το ριζότο: Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το μισό βούτυρο να λιώσει απαλά. Ρίχνω το κρεμμύδι και το σοτάρω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω τα μανιτάρια και τα μαγειρεύω σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να απελευθερώσουν τα υγρά τους. Προσθέτω το ρύζι και συνεχίζω το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά ακόμη. Σβήνω με το κρασί και μαγειρεύω για 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν οι αλκοόλες.
  • Βήμα 5 Ξεκινάω να ρίχνω τον καυτό ζωμό (1 κουτάλα τη φορά) και προσθέτω κάθε φορά που απορροφάτε ο ζωμός. Αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει για 20-25 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι al dente. Tέλος, προσθέτω το υπόλοιπο βούτυρο, την παρμεζάνα, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και αποσύρω από τη φωτιά.
  • Βήμα 6 Aδειάζω το ριζότο στη φόρμα με τα στρωμένα κολοκυθάκια. Προσθέτω το χτυπημένο αυγό, και σκορπίζω το καπνιστό τυρί. Κλείνω το ριζότο με τα κολοκυθάκια που περισσεύουν από τη φόρμα. Ραντίζω με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνω για 20 λεπτά.
  • Βήμα 7 Αποσύρω από το φούρνο, αφήνω να σταθεί για 15 λεπτά και αναποδογυρίζω σε πιατέλα.

Related Posts

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Όλοι λατρεύουμε τον συνδυασμό σοκολάτα-μπανάνα. Εδώ σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή που θα εντυπωσιάσει τους πάντες με τη γεύση της αλλά κυρίως με την εμφάνισή της.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Ακούγεται περίεργο το καβουρδισμένο αλεύρι αλλά σας διαβεβαιώ ότι θα εκπλαγείτε από τη νοστιμιά του. Δίνει αρώματα καψαλισμένου φουντουκιού και κάνει την κρέμα πεντανόστιμη!