Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΖΕΒΡΑ

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΖΕΒΡΑ

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΖΕΒΡΑ

: 10-12
: 20 min
: 40 min

Η απόλυτη τούρτα σοκολατίνα με εντυπωσιακές ρίγες που θυμίζουν ζέβρα. Η τεχνική της «ζέβρας» στα κέικ, είναι διάσημη, αλλά σε μορφή τούρτας μπορείτε να την φτιάξετε για γενέθλια ή επίσημα τραπέζια.

Υλικά
  • 115 γρ. αγελαδινό βούτυρο λιωμένο + λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • 480 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1½ κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 3 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου, χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους
  • 4 ασπράδια αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 420 γρ. ζάχαρη
  • 480 ml γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 110 ml σπορέλαιο
  • 1 κουτ. σούπας βανίλια, υγρή
  • 50 γρ. κακάο άγλυκο, καλής ποιότητας
  • Για το frosting
  • 70 γρ. κακάο άγλυκο, καλής ποιότητας
  • 1½ κουτ. γλυκού εσπρέσσο καφέ, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 120 ml βραστό νερό
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια, υγρή
  • 280 γρ. αγελαδινό βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 280 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη και κρυωμένη
  • 3 κουτ. σούπας γλυκόζη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 22 εκ. Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, και το αλάτι και το αφήνω στην άκρη.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ χειρός όλα τα ασπράδια με την ζάχαρη άχνη για 2-3 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφρώδες μείγμα. Προσθέτω το 1½ φλιτζάνι γάλα, το λιωμένο βούτυρο, το σπορέλαιο και τη βανίλια. Τέλος, προσθέτω τα στεγνά υλικά και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 3 Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω τους κρόκους, το υπόλοιπο γάλα και το κακάο μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτω 3 φλιτζάνια από το λευκό μίγμα του κέικ και ανακατεύω. Αν το μείγμα γίνει πολύ σφιχτό, προσθέτω 2-3 κουταλιές γάλα.
  • Βήμα 4 Ξεκινάω ρίχνοντας ¼ φλιτζάνι λευκό μείγμα στο κέντρο της φόρμας. Κατόπιν ρίχνω ¼ φλιτζάνι σοκολατένιο μείγμα στο κέντρο του λευκού μείγματος. Συνεχίζω με τον ίδιο ρυθμό, εναλλάσσοντας τα 2 μείγματα, πάντα στο κέντρο της φόρμας, δημιουργώντας ομόκεντρους κύκλους.
  • Βήμα 5 Ψήνω το κέικ για 35-40 λεπτά. Δοκιμάζω με ένα σουβλάκι και αν βγει καθαρό, αποσύρω από το φούρνο. Το αφήνω να σταθεί για 10 λεπτά, το ξεφορμάρω και το αφήνω σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
  • Βήμα 6 Για το frosting: Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα το κακάο, τον καφέ, το ζεστό νερό και τη βανίλια μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή πάστα. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ χειρός το βούτυρο και την άχνη σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή, αφράτη κρέμα. Προσθέτω το μείγμα του κακάο, την λιωμένη κουβερτούρα και την γλυκόζη και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθούν σε μια απαλή κρέμα.
  • Βήμα 7 Για την συναρμολόγηση: Κόβω το κέικ στη μέση, δημιουργώντας 2 δίσκους. Απλώνω στον κάτω δίσκο ¾ του φλιτζανιού frosting και σκεπάζω με τον δεύτερο δίσκο. Απλώνω το υπόλοιπο frosting σε όλη την τούρτα καλύπτοντάς την εντελώς.
  • Βήμα 8 Βάζω στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα το σερβίρω.

Related Posts

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Σοκολάτα με πορτοκάλι είναι από τους πιο κλασσικούς συνδυασμούς. Κόβοντας το σοκολατένιο σουφλέ βρίσκεις μια πορτοκαλένια κρέμα.

ΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΚΡΕΑΤΟΣ

Η μπολονέζ είναι μια πλούσια σάλτσα της ιταλικής κουζίνας, ιδιαίτερα αγαπητή από τους Έλληνες. Εγώ σας προτείνω να αντικαταστήσετε τον κλασσικό κιμά, με ψιλοκομμένο χτένι που την κάνει ακόμη πιο χορταστική και νόστιμη.



Subscribe