destination taste!

ΤΟΥΡΤΑ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΤΟΥΡΤΑ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΤΟΥΡΤΑ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

: 6-8
: 30 min
           
: 4 hr

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Αναμφίβολα, η σοκολάτα είναι ίσως το πλέον δημοφιλές προϊόν διατροφής, που εκατομμύρια ανθρώπων απολαμβάνουν κάθε μέρα, χάρη στην πλούσια και γλυκιά γεύση της. Όσο για τα αποτελέσματά της στην υγεία μας, αυτά είναι μοναδικά όπως άλλωστε και η γεύση της. Η σοκολάτα έχει υψηλές συγκεντρώσεις σε φλαβονοειδή και προκυανιδίνες, συστατικά με αντιοξειδωτική δράση που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν από τον καρκίνο, τις καρδιοπάθειες και τη γήρανση. Στην προκειμένη περίπτωση συνδυάζεται με τη βιταμίνη Α και με τις πρωτεΐνες που ενισχύουν τη μυϊκή μάζα, από την κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά. Ταυτόχρονα, η συνταγή μας προσφέρει πλουσιοπάροχα ασβέστιο και βιταμίνες της Ομάδας Β, βιταμίνη D, Ε και Κ, θρεπτικά συστατικά που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και την πλήρη θωράκιση του ανοσοποιητικού. Μία υπέροχη «γλυκιά» συνταγή, με πλούσια θρεπτική και αντιοξειδωτική αξία!

Υλικά
  • 15-18 μπισκότα σαβαγιάρ
  • Για τη μους
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, παγωμένη
  • 2 κουτ. σούπας ρούμι ή μπράντι
  • 3 φύλλα ζελατίνης, διαλυμένα σε 3 κουταλιές ζεστό γάλα
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 36% Arla, χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγί
  • Για το στόλισμα
  • Κακάο σκόνη
  • Σπασμένες σοκολατένιες ελίτσες
  • Μικρά ζαχαρωτά
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη μους: Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζω τις ζελατίνες να μαλακώσουν. Τις στύβω καλά και τις διαλύω στο ζεστό γάλα.
  • Βήμα 2 Βάζω την κρύα κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνω καλά (όχι να βράσει). Σπάω τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ και ρίχνω την ζεστή κρέμα. Αφήνω για 1 λεπτό για να αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα και ανακατεύω καλά με ένα σύρμα. Προσθέτω τη διαλυμένη ζελατίνη με το γάλα και ανακατεύω. Αφήνω τη σοκολάτα να κρυώσει για μισή ώρα. Ρίχνω το ρούμι ή το μπράντι και ανακατεύω καλά. Με ένα κουτάλι ρίχνω λίγη λίγη την σαντιγί στο μίγμα της σοκολάτας και ανακατεύω με πολύ απαλές κινήσεις.
  • Βήμα 3 Συναρμολόγηση: Παίρνω μια βαθιά σαλατιέρα και την καλύπτω με μεμβράνη. Τοποθετώ γύρω στη σαλατιέρα σαβαγιάρ το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να καλύψω τελείως τα πλάγια του σκεύους. Αδειάζω όλη τη μους μέσα στην σαλατιέρα.
  • Βήμα 4 Σκεπάζω τη μους με μπισκότα σαβαγιάρ και καλύπτω με τη μεμβράνη που περισσεύει από το σκεύος. Αφήνω στο ψυγείο για 4-5 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά η μους. Αναποδογυρίζω την τούρτα σε μια πιατέλα και στολίζω με σπασμένες ελίτσες, λίγο κακάο σκόνη και μικρά ζαχαρωτά.

Related Posts

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Δροσερό γλύκισμα που «κρύβει» 3 δυνατές γεύσεις. Σοκολατένιο κέικ, αφράτη κρέμα και ηδονικές φράουλες. Αν σας έχει περισσέψει κέικ το οποίο έχει μπαγιατέψει, είναι ευκαιρία να το «ανακυκλώσετε» δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕΛΙΟΥ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕΛΙΟΥ

«Παίξτε» με τις γεύσεις και τα χρώματα των σταφυλιών επιλέγοντας τα πιο αγαπημένα σας!