destination taste!

ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ

ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ

ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ

: 2
: 10 min
: 10 min

Ένα καταπληκτικά γρήγορο πιάτο που ετοιμάζεται σε 10 λεπτά. Πολύχρωμο και χορταστικό θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Μπορείτε να διαλέξετε τα δικά σας λαχανικά αρκεί να τα κόψετε σε μικρούς κύβους.

Υλικά
  • 250 γρ. τορτελίνια με προσούτο ΗΛΙΟΣ
  • 2 καρότα
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 150 γρ. αρακά κατεψυγμένο
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Φρέσκο θυμάρι, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Πλένω καλά τα λαχανικά (καρότα, κολοκύθια, πιπεριές, κρεμμύδι) και τα κόβω σε μικρούς κύβους, περίπου στο μέγεθος του αρακά. Θα πρέπει όλα να έχουν το ίδιο μέγεθος.
  • Βήμα 2 Βράζω τα τορτελίνι σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού. Βάζω ένα βαθύ γουόκ ή τηγάνι στη φωτιά και ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνω όλα τα λαχανικά και τον αρακά, αλατίζω και σοτάρω για 12-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Βήμα 3 Βγάζω με τρυπητή κουτάλα τα τορτελίνια και τα μεταφέρω απευθείας στο γουόκ (θα μεταφέρω και λίγο από το νερό του βρασμού το οποίο και θέλω), δυναμώνω τη φωτιά και ανακινώ δυνατά το γουόκ για 3-4 λεπτά. Πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκο θυμάρι και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΔΙΧΡΩΜΗ ΖΥΜΗ, ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΔΙΧΡΩΜΗ ΖΥΜΗ, ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

Φανταστική τάρτα με εντυπωσιακή εμφάνιση αλλά και γεύση έκπληξη. Κρέμα αλλά και πραλίνα φουντουκιού που ξέρω ότι λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Οι ψητές γλυκοπατάτες γίνονται το τέλειο συνοδευτικό για ψητά κρέατα ή πουλερικά. Αν θέλετε, μπορείτε να αφαιρέσετε τη φλούδα τους και να τις πολτοποιήσετε σε ένα κρεμώδη και πικάντικο πουρέ.