destination taste!

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟ ΜΕ ΠΤΙ ΜΠΕΡ ΚΑΙ ΜΟΥΡΑ

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟ ΜΕ ΠΤΙ ΜΠΕΡ ΚΑΙ ΜΟΥΡΑ

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟ ΜΕ ΠΤΙ ΜΠΕΡ ΚΑΙ ΜΟΥΡΑ

: 4
: 10 min
           
: 1 hr

Για ένα τιραμισού γρήγορο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κονσέρβα από φρέσκα μούρα ή βατόμουρα, που θα βρούμε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Στην περίπτωση αυτή στραγγίζουμε καλά τα φρούτα πριν τα χρησιμοποιήσουμε και ραντίζουμε τα τριμμένα μπισκότα με 3 – 4 κουτ. σούπας από το σιρόπι της κονσέρβας.

Υλικά
  • 12 μπισκότα πτι-μπερ
  • 1 λοβός βανίλιας
  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κονσέρβα μούρα σε σιρόπι (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε άλλο κόκκινο φρούτο σε κονσέρβα, όπως βατόμουρα ή κεράσια)
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Τρίβω τα πτι-μπερ στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη.
  • Βήμα 2 Χαράζω το λοβό της βανίλιας κατά μήκος και με ένα μαχαιράκι ξύνω και παίρνω τα σπόρια. Τα ρίχνω σε ένα μπολ και προσθέτω το μασκαρπόνε και τη ζάχαρη άχνη. Ανακατεύω πολύ καλά.
  • Βήμα 3 Σε 4 χαμηλά και φαρδιά ποτήρια μοιράζω τα τριμμένα πτι-μπερ και τα βρέχω με το σιρόπι της κονσέρβας. Μοιράζω τα μούρα (ή όποιο άλλο φρούτο έχω επιλέξει) στα ποτήρια και τα σκεπάζω με την κρέμα μασκαρπόνε. Βάζω τα ποτήρια στο ψυγείο για 1 ώρα και σερβίρω.

Related Posts

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Δροσερό γλύκισμα που «κρύβει» 3 δυνατές γεύσεις. Σοκολατένιο κέικ, αφράτη κρέμα και ηδονικές φράουλες. Αν σας έχει περισσέψει κέικ το οποίο έχει μπαγιατέψει, είναι ευκαιρία να το «ανακυκλώσετε» δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕΛΙΟΥ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕΛΙΟΥ

«Παίξτε» με τις γεύσεις και τα χρώματα των σταφυλιών επιλέγοντας τα πιο αγαπημένα σας!