destination taste!

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙΩΝ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙΩΝ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙΩΝ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

: 4
: 10 min
: 20 min
           
: 20 min

Πανεύκολες τηγανίτες κολοκυθιών που μπορείτε να σερβίρετε σαν ζεστό μεζεδάκι για μπύρα ή κρασί. Λίγη προσοχή στο τηγάνισμα που πρέπει να γίνει σε χαμηλή φωτιά για να μην καούν.

Υλικά
  • 2 μέτρια κολοκύθια
  • 1 φλιτζ. τσαγιού καλαμπόκι
  • 1 μέτρια πατάτα, βρασμένη
  • 2-3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το άλειμμα
  • 10-12 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • Φύλλα από ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Πλένω καλά τα κολοκύθια και τα τρίβω από την χοντρή πλευρά του τρίφτη. Αλατίζω και αφήνω τα κολοκύθια για 20 λεπτά σε σουρωτήρι να αποβάλλουν τα υγρά τους. Πιέζω με τις παλάμες μου και ρίχνω τα κολοκύθια σε ένα μπολ.
  • Βήμα 2 Λιώνω την πατάτα με πρες πουρέ και την ρίχνω στο μπολ. Προσθέτω το καλαμπόκι, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά και το σκόρδο. Ανακατεύω προσθέτοντας σταδιακά και πασπαλιστά το αλεύρι μέχρι να δημιουργηθεί μια κολλώδης ζύμη.
  • Βήμα 3 Λαδώνω ελαφρά τα χέρια μου και πλάθω μικρές, πλατιές τηγανίτες. Βάζω λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ζεσταίνω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Τοποθετώ τις τηγανίτες σε μονή στρώση και τηγανίζω για 10 λεπτά. Γυρίζω τις τηγανίτες με προσοχή και συνεχίζω το ψήσιμο για 6-8 λεπτά ακόμη.
  • Βήμα 4 Σερβίρω τις τηγανίτες με γιαούρτι αρωματισμένο με δυόσμο.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Γιορτινό κέικ σοκολάτας γεμισμένο με τυρί κρέμα και φρούτα. Ανάλογα με την εποχή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μύρτιλα, ράσμπερι, αχλάδια ή λεπτοκομμένα μήλα.

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Όλοι λατρεύουμε τον συνδυασμό σοκολάτα-μπανάνα. Εδώ σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή που θα εντυπωσιάσει τους πάντες με τη γεύση της αλλά κυρίως με την εμφάνισή της.