Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΕΡΙΝΑ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

ΤΕΡΙΝΑ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

ΤΕΡΙΝΑ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

: 6-8
: 10 min
           
: 3 hr

Ακούγεται περιέργο αλλά σας διαβεβαιώ ότι είναι εξαιρετικό κρύο πιάτο για να συνοδεύσει ένα δροσερό Peleano. Σε ένα επίσημο δείπνο θα κλέψει τις εντυπώσεις σε γεύση και εμφάνιση.

Υλικά
  • 200 γρ. κράκερς αλμυρά
  • 60 γρ. αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτ. γλυκού αγάρ αγάρ (φυτική ζελατίνη)
  • 50 γρ. γάλα, ζεστό
  • 1 αγγούρι
  • Ξύσμα από 1 μεγάλο, ακέρωτο λεμόνι
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • 1 μικρό αγγουράκι
  • 100 γρ. καπνιστό σολομό
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • Λίγα κλαδάκια άνηθο
  • Λίγα φραγκοστάφυλα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Πλένω καλά το αγγούρι και το στρίβω με τη φλούδα τους, στο χοντρό του τρίφτη. Το αλατίζω και το αφήνω σε σουρωτήρι μέχρι να το χρειαστώ.
  • Βήμα 2 Σε ένα μπρίκι ρίχνω το γάλα και το αγάρ αγάρ και ανακατεύω καλά. Βάζω το μπρίκι στη φωτιά και ζεσταίνω ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζελατίνη. Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω για 5 λεπτά.
  • Βήμα 3 Βάζω τα κράκερς στο μούλτι και τα θρυμματίζω μέχρι να γίνουν σκόνη. Ρίχνω το βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα. Στρώνω με μεμβράνη μια φόρμα μακρόστενη για κέικ και ρίχνω τα κράκερς. Πιέζω με ένα κουτάλι για να δημιουργήσω μια σταθερή βάση.
  • Βήμα 4 Βάζω το γιαούρτι σε ένα μπολ και προσθέτω το αγάρ αγάρ. Προσθέτω τον άνηθο, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 5 Αδειάζω το τριμμένο αγγούρι σε μια καθαρή, βαμβακερή πετσέτα και «στίβω» καλά για να φύγουν όλα τα υγρά του. Ανοίγω την πετσέτα και ρίχνω το τριμμένο αγγούρι στο μπολ με το γιαούρτι. Ανακατεύω καλά και αδειάζω το μείγμα στη φόρμα. Ισιώνω καλά με ένα κουτάλι, κλείνω με τη μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 3 ώρες.
  • Βήμα 6 Για το σερβίρισμα: Πλένω καλά το αγγουράκι και το κόβω με μαντολίνο σε λεπτές, στρογγυλές φετούλες. Ραντίζω τον σολομό με το χυμό λεμονιού.
  • Βήμα 7 Βγάζω την τερίνα από το ψυγείο και με τη βοήθεια της μεμβράνης την ξεφορμάρω. Την μεταφέρω σε μια μακρόστενη πιατέλα και στολίζω ολόγυρα με τις φέτες αγγουριού. Απλώνω τον καπνιστό σολομό και σκορπίζω λίγα κλαδάκια άνηθο και λίγα φραγκοστάφυλα. Σερβίρω την τερίνα κομμένη σε λεπτές φέτες.

Related Posts

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

Με ξέρετε τώρα για την αδυναμία μου στη Γαλλία αλλά και για τα γλυκά της! Είναι μια χώρα γνωστή για την υψηλή γαστρονομία της. Κάθε περιοχή είναι γεμάτη με παλιές και νόστιμες συνταγές που δίνονται από γενιά σε γενιά. Από το ορεκτικό έως και το […]

ΠΩΣ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ;

ΠΩΣ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ;

Για να μαγειρέψετε τα λαχανικά σας, ξεκινήστε και βράστε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ρίξτε χοντρό αλάτι. Εν τω μεταξύ, καθαρίστε και ξεφλουδίστε τα λαχανικά σας πριν τα πλύνετε. Κόψτε τα σε όσο γίνεται, ισομεγέθη κομμάτια. Μόλις πάρει βράσει το νερό, ρίξτε τα λαχανικά. Μην […]



Subscribe