destination taste!

ΤΕΡΙΝΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΥΡΤΙΛΑ

ΤΕΡΙΝΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΥΡΤΙΛΑ

ΤΕΡΙΝΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΥΡΤΙΛΑ

: 8-10
: 15 min
           
: 5 hr

Απλούστατη πρόταση, αλλά, άκρως εντυπωσιακή. Δίχρωμη και δροσερή τερίνα με την υπόξινη γεύση του γιαουρτιού και τη γλύκα των φρούτων. Φυσικά μπορείτε να βάλετε ότι φρούτα είναι της εποχής ή αγαπάτε περισσότερο.

Υλικά
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. μύρτιλλα
  • 150 γρ. φρέσκα βύσσινα, πλυμμένα, χωρίς κουκούτσι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού σιρόπι βύσσινο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Στρώνω με διάφανη μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, φροντίζοντας να εξέχει από τα πλαϊνά. Στρώνω στην βάση λίγα βύσσινα και λίγα μύρτιλλα.
  • Βήμα 2 Βάζω σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να γίνει μια αφράτη σαντιγί με υφή γιαουρτιού. Βάζω το γιαούρτι σε ένα άλλο μπολ και το ανακατεύω με το σύρμα να γίνει κρεμμώδες. Προσθέτω την σαντιγί και ανακατεύω απαλά.
  • Βήμα 3 Ραντίζω με λίγο σιρόπι βύσσινο, σκορπίζω τα υπόλοιπα φρούτα και ανακατεύω απαλά.
  • Βήμα 4 Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα, στρώνω με το κουτάλι και σκεπάζω με την μεμβράνη. Βάζω την τερίνα στην κατάψυξη για 5 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
  • Βήμα 5 Βγάζω από την κατάψυξη και με την βοήθεια της μεμβράνης, αναποδογυρίζω την τερίνα σε μια πιατέλα. Κόβω σε φέτες και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

MΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCOTCH

MΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCOTCH

Γρήγορες μπρουσκετούλες τέλειες για το πρωινό. Αν φτιάξω τη σάλτσα από την προηγούμενη μέρα έχω αρκετό χρόνο το πρωί και καραμελώνω τις μπανάνες με λίγη ζάχαρη.

ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ

ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ

Ένα αφράτο κέικ γεμισμένο με κρέμα λεμόνι. Αν θέλετε μπορείτε να το δοκιμάσετε και με πορτοκάλι, σαγκουίνι, ροζ γκρέιπφρουτ ή χυμό μανταρίνι.