destination taste!

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ

: 6
: 15 min
: 12 min
           
: 2 hr

Όλοι αγαπούν τη σοκολάτα… Απολαύστε αυτά τα εξαιρετικά ταρτάκια με μια σοκολατένια γκανάζ αλλά και αρώματα καρύδας. Το εκχύλισμα καρύδας, αναζητήστε το στα καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής.

Υλικά
  • Για τις τάρτες
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για την σοκολάτα με καρύδα
  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 150 ml κρέμα γάλακτος light 12% λιπαρά, Arla
  • 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak
  • 50 γρ. καρύδα αποξηραμένη
  • 1-2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα καρύδας
  • Για την επιφάνεια
  • Φλέικς καρύδας
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τις τάρτες: Κοσκινίζω στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου, την ζάχαρη άχνη, το βούτυρο και το αλάτι. Βάζω το μίξερ σε λειτουργία (με το φτερό) και δουλεύω μέχρι να ψιχουλιαστεί το βούτυρο και να να ενωθεί με τα στεγνά υλικά δημιουργώντας τρίμματα. Προσθέτω το αυγό και δουλεύω μέχρι να ενωθούν σε ενιαία ζύμη.
  • Βήμα 2 Μεταφέρω τη ζύμη ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί και ανοίγω με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο. Μεταφέρω το φύλλο στο ψυγείο (επάνω σε ένα δίσκο) και το αφήνω για 1 ώρα να παγώσει.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις. Βουτυρώνω ελαφρά 6 ταρτιέρες 10 εκ.
  • Βήμα 4 Βγάζω το φύλλο ζύμης από το ψυγείο και κόβω 6 κύκλους διαμέτρου 14 εκ. Μεταφέρω τις ζύμες στις ταρτιέρες και πιέζω λίγο να κολλήσουν καλά στην βάση και τα τοιχώματα. Ψήνω τις άδειες ταρτιέρες για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρω από το φούρνο και τις αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν.
  • Βήμα 5 Για την γκανάζ: Βάζω ένα μεταλλικό μπολ επάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και ρίχνω την κουβερτούρα, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Ανακατεύω συνεχώς με μια μαρίζ μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να ενωθούν σε ένα απαλό, σοκολατένιο μείγμα. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω την αποξηραμένη καρύδα και το εκχύλισμα. Ανακατεύω καλά και μοιράζω το μείγμα στις ψημένες τάρτες. Βάζω τις τάρτες στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Βήμα 6 Λίγο πριν σερβίρω, στολίζω με φλέικς καρύδας.

Related Posts

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

«Κολασμένη» τούρτα με πλούσια γεύση σοκολάτας αλλά και τη δροσιά της φράουλας και της μπανάνας. Ανάλογα με την εποχή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόκκινα μούρα, κεράσια ή και μύρτιλα.

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙΩΝ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙΩΝ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

Πανεύκολες τηγανίτες κολοκυθιών που μπορείτε να σερβίρετε σαν ζεστό μεζεδάκι για μπύρα ή κρασί. Λίγη προσοχή στο τηγάνισμα που πρέπει να γίνει σε χαμηλή φωτιά για να μην καούν.



Subscribe