destination taste!

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΓΚΑΝΑΖ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΓΚΑΝΑΖ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΓΚΑΝΑΖ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

: 6
: 15 min
: 15 min
           
: 3 hr

Για όσους αγαπούν την λευκή σοκολάτα αυτά τα ταρτάκια με λευκή γκανάζ και κόκκινα φρούτα είναι τα ιδανικά. Η λευκή σοκολάτα χρειάζεται περισσότερο χρόνο στο ψυγείο για να σφίξει, απ’ όσο χρειάζεται η μαύρη.

Υλικά
  • Για τις τάρτες
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για την λευκή γκανάζ
  • 400 γρ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 120 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 60 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak
  • Για την επιφάνεια
  • Μύρτιλα
  • Ράσμπερις
  • Μικρές φράουλες
  • Φραγκοστάφυλα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τις τάρτες: Κοσκινίζω στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου, την ζάχαρη άχνη, το βούτυρο και το αλάτι. Βάζω το μίξερ σε λειτουργία (με το φτερό) και δουλεύω μέχρι να ψιχουλιαστεί το βούτυρο και να να ενωθεί με τα στεγνά υλικά δημιουργώντας τρίμματα. Προσθέτω το αυγό και δουλεύω μέχρι να ενωθούν σε ενιαία ζύμη.
  • Βήμα 2 Μεταφέρω τη ζύμη ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί και ανοίγω με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο. Μεταφέρω το φύλλο στο ψυγείο (επάνω σε ένα δίσκο) και το αφήνω για 1 ώρα να παγώσει.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις. Βουτυρώνω ελαφρά 6 ταρτιέρες 10 εκ.
  • Βήμα 4 Βγάζω το φύλλο ζύμης από το ψυγείο και κόβω 6 κύκλους διαμέτρου 14 εκ. Μεταφέρω τις ζύμες στις ταρτιέρες και πιέζω λίγο να κολλήσουν καλά στην βάση και τα τοιχώματα. Ψήνω τις άδειες ταρτιέρες για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρω από το φούρνο και τις αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν.
  • Βήμα 5 Για την γκανάζ: Βάζω σε ένα μπολ την θρυμματισμένη σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και λιώνω στα μικροκύματα (ή σε μπεν μαρί). Ανακατεύω με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και το βούτυρο.
  • Βήμα 6 Μοιράζω την γκανάζ στις άδειες ταρτιέρες και στολίζω με κόκκινα φρούτα. Βάζω τις τάρτες στο ψυγείο για 2 ώρες πριν τις σερβίρω.

Related Posts

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

«Κολασμένη» τούρτα με πλούσια γεύση σοκολάτας αλλά και τη δροσιά της φράουλας και της μπανάνας. Ανάλογα με την εποχή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόκκινα μούρα, κεράσια ή και μύρτιλα.

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙΩΝ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙΩΝ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

Πανεύκολες τηγανίτες κολοκυθιών που μπορείτε να σερβίρετε σαν ζεστό μεζεδάκι για μπύρα ή κρασί. Λίγη προσοχή στο τηγάνισμα που πρέπει να γίνει σε χαμηλή φωτιά για να μην καούν.



Subscribe