destination taste!

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ

: 12-14
: 30 min
: 15 min
           
: 1 hr

Μίνι ταρτάκια με απαλή κρέμα και φρέσκα φρούτα εποχής. Αν θέλετε μπορείτε να βρείτε έτοιμα μίνι ταρτάκια και να φτιάξετε μόνο την κρέμα.

Υλικά
  • Για τις βάσεις
  • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 110 γρ. αγελαδινό βούτυρο, παγωμένο κομμένο σε κύβους
  • 1 κρόκο από μεγάλο αυγό
  • 1 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Λίγο βούτυρο για τις ταρτιέρες
  • Για την κρέμα
  • 1½ κουτ. γλυκού ζελατίνη, σκόνη
  • 2 κουτ. γλυκού νερό παγωμένο
  • 320 ml γάλα
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 35 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 120 ml κρέμα γάλακτος παγωμένη, χτυπημένη σε μορφή γιαουρτιού
  • Για το σερβίρισμα
  • Φρέσκα φρούτα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τις βάσεις: Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, την άχνη και το αλάτι. Προσθέτω το βούτυρο παγωμένο και δουλεύω με τα χέρια μου μέχρι να δημιουργηθεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα. Ρίχνω τον κρόκο και την κρέμα γάλακτος και ζυμώνω (όχι πολύ έντονα) μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε ενιαία ζύμη. Πλάθω τη ζύμη σε μακρύ μπαστούνι, το τυλίγω σε μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C με αέρα. Βουτυρώνω ελαφρά 12-14 μίνι φορμίτσες για ταρτάκια (ή μίνι μαφινιέρα). Βγάζω την ζύμη από το ψυγείο και με ένα μαχαίρι κόβω σε 12-14 δισκάκια. Τοποθετώ το κάθε δισκάκι σε μια φορμίτσα και πιέζω με τα δάχτυλά μου για να καλύψω την βάση και τα τοιχώματα. Μεταφέρω τις φορμίτσες στο ψυγείο και τις αφήνω για 30 λεπτά να παγώσουν και πάλι.
  • Βήμα 3 Φτιάχνω μικρές μπαλίτσες από αλουμινόχαρτο, βγάζω τα ταρτάκια από το ψυγείο και τοποθετώ σε κάθε ένα από 1 μπαλάκι. Ψήνω στο φούρνο για 10 λεπτά. Αφαιρώ τα αλουμινένια μπαλάκια και συνεχίζω το ψήσιμο για 4-5 λεπτά ακόμη. Βγάζω τις ταρτούλες από το φούρνο και τις αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
  • Βήμα 4 Για την κρέμα: Βάζω το παγωμένο νερό σε ένα μικρό μπολάκι και πασπαλίζω την ζελατίνη. Αφήνω το μπολ στην άκρη.
  • Βήμα 5 Βάζω το γάλα σε μια κατσαρόλα να πάρει βράση και το αποσύρω από τη φωτιά.
  • Βήμα 6 Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα τους κρόκους, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Προσθέτω με αργή και σταθερή ροή το καυτό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς. Αδειάζω το μείγμα στην κατσαρόλα και βάζω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τη βανίλια και την ζελατίνη με το νερό. Ανακατεύω συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζελατίνη και να ενσωματωθεί στην κρέμα. Σκεπάζω την κρέμα με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτετε στην επιφάνεια της κρέμας και την αφήνω να κρυώσει εντελώς.
  • Βήμα 7 Αφαιρώ την μεμβράνη και αφρατεύω την κρέμα με το σύρμα. Προσθέτω την χτυπημένη κρέμα σε 2 δόσεις και ανακατεύω απαλά μέχρι να ενσωματωθεί. Μεταφέρω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνω στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστώ.
  • Βήμα 8 Για την συναρμολόγηση: Λίγο πριν το σερβίρισμα, γεμίζω τα άδεια ταρτάκια με κρέμα και διακοσμώ με φρέσκα φρούτα ή και χρωματιστή τρούφα.

Related Posts

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Δροσερό γλύκισμα που «κρύβει» 3 δυνατές γεύσεις. Σοκολατένιο κέικ, αφράτη κρέμα και ηδονικές φράουλες. Αν σας έχει περισσέψει κέικ το οποίο έχει μπαγιατέψει, είναι ευκαιρία να το «ανακυκλώσετε» δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕΛΙΟΥ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕΛΙΟΥ

«Παίξτε» με τις γεύσεις και τα χρώματα των σταφυλιών επιλέγοντας τα πιο αγαπημένα σας!