destination taste!

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΑΡΦΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΑΡΦΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΑΡΦΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

: 6-8
: 20 min
           
: 4 hr

Φουντούκια και σοκολάτα με αλατισμένη καραμέλα είναι ένας ονειρεμένος συνδυασμός. Αν δεν θέλετε την μπανάνα μπορείτε να την αντικαταστήσετε με άλλο αγαπημένο σας φρούτο ή ακόμα και σπασμένο παστέλι.

Υλικά
  • 500 γρ. παγωτό παρφέ φουντούκι, ΔΩΔΩΝΗ
  • 500 γρ. παγωτό σοκολάτα με αλατισμένη καραμέλα ΔΩΔΩΝΗ
  • 1 μπανάνα
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 200 γρ. μπισκότα σοκολάτας, γεμιστά
  • 80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 παστέλι με φουντούκια, θρυμματισμένο
  • 1 σοκολάτα γάλακτος, κομμένη σε κομμάτια
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βγάζω τα δύο παγωτά από το ψυγείο για 15 λεπτά να αρχίσουν να μαλακώνουν.
  • Βήμα 2 Βάζω τα μπισκότα στο μούλτι και τα τρίβω σε σκόνη. Αδειάζω τα τριμμένα μπισκότα σε ένα μπολ και προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 3 Στρώνω με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα για τάρτες και αδειάζω το μίγμα των μπισκότων. Πιέζω με ένα κουτάλι για να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη βάση.
  • Βήμα 4 Καθαρίζω την μπανάνα, την κόβω σε φετάκια, ραντίζω με το λεμόνι και τα σκορπίζω επάνω στη βάση. Απλώνω το παγωτό σοκολάτα με αλατισμένη καραμέλα και κατόπιν το παγωτό παρφέ φουντούκι.
  • Βήμα 5 Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.
  • Βήμα 6 Βγάζω την τάρτα από την κατάψυξη, ξεφορμάρω με την βοήθεια της μεμβράνης, σκορπίζω το παστέλι και στολίζω με την σπασμένη σοκολάτα.
  • Βήμα 7 Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Γιορτινό κέικ σοκολάτας γεμισμένο με τυρί κρέμα και φρούτα. Ανάλογα με την εποχή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μύρτιλα, ράσμπερι, αχλάδια ή λεπτοκομμένα μήλα.

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Όλοι λατρεύουμε τον συνδυασμό σοκολάτα-μπανάνα. Εδώ σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή που θα εντυπωσιάσει τους πάντες με τη γεύση της αλλά κυρίως με την εμφάνισή της.