destination taste!

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ

: 4-6
: 20 min
: 40 min

Εύκολη και γρήγορη τάρτα με φλογάτα παντζάρια και κατσικίσιο τυρί. Ανάλογα με την εποχή μπορείτε να αλλάξετε τα παντζάρια με κολοκυθάκια πράσινα, πιπεριές χρωματιστές ή και κολοκύθα.

Υλικά
  • 1 φύλλο σφολιάτα βουτύρου ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 250 γρ. κατσικίσιο τυρί (bûche de chèvre)
  • 500 γρ. μικρά παντζάρια
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα με κόκκους
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού κάρι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο βούτυρο για το άλειμμα της ταρτιέρας
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Καθαρίζω τα παντζάρια, τα βάζω σε μια κατσαρόλα, αλατίζω και βράζω για 15 λεπτά. Τα σουρώνω και τα αφήνω στην άκρη.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά μια ταρτιέρα και στρώνω εκεί την σφολιάτα βουτύρου.
  • Βήμα 3 Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτω τη μουστάρδα, τα μυρωδικά, το κάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αδειάζω το μείγμα στην ταρτιέρα μοιράζω τα παντζάρια. Κόβω το τυρί σε χονδρές φέτες και το βάζω ενδιάμεσα από τα παντζάρια. Ψήνω την τάρτα στο φούρνο για 40 λεπτά.

Related Posts

MUFFINS ΜΕ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

MUFFINS ΜΕ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Ονειρεμένα muffins με φιλέτο κοτόπουλο αλλά και μια πικάντικη, σκορδοβουτυράτη επίγευση που θα σας κάνει να τα λατρέψετε. Αν έχετε κρέμα σκόρδου μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε αντί για το φρέσκο. Θα είναι ακόμη πιο απαλή η γεύση του.

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΥΡΤΙΛΑ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΥΡΤΙΛΑ

Ένα αφράτο κέικ με μύρτιλα είναι ότι πρέπει για το πρωινό μας ή για ένα απογευματινό τσάι. Γίνεται πολύ γρήγορα και τρώγεται ακόμη γρηγορότερα!



Subscribe