destination taste!

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ, ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ, ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ, ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ

: 4-6
: 15 min
: 40 min
           
: 1 hr

Μια elegant τάρτα που συνδυάζει την γλύκα των αχλαδιών με την δυνατή γεύση του μπλε τυριού. Αν δεν έχετε χρόνο για να φτιάξετε τη ζύμη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βουτυράτη σφολιάτα.

Υλικά
  • Για τη ζύμη
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, παγωμένο, κομμένο σε μικρούς κύβους + λίγο επιπλέον για το άλειμμα της ταρτιέρας
  • 30-40 ml νερό
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 2 μεγάλα αχλάδια Αμπάτε Φέτελ
  • 100 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 100 γρ. μοτσαρέλα Arla, τριμμένη
  • 150 γρ. μπλε τυρί Δανίας Castello Danablu, Arla
  • 60 γρ. καρύδια, χοντροσπασμένα
  • 30 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη ζύμη: Βάζω σε ένα μπολ το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι και δουλεύω τα υλικά με τα δάχτυλά μου μέχρι να δημιουργηθεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα. Αρχίζω να προσθέτω σταδιακά το νερό μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε ενιαία, σφιχτή ζύμη. Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Βήμα 2 Για την τάρτα: Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και την αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά για να ζεσταθεί ελαφρώς και να μαλακώσει. Επάνω σε μια επίπεδη και ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγω με τον πλάστη σε φύλλο διαμέτρου 24 εκ., δηλαδή λίγο μεγαλύτερη από τη διάμετρο της ταρτιέρας. Βουτυρώνω καλά μια ταρτιέρα διαμέτρου 20-22 εκ. και απλώνω τη ζύμη καλύπτοντας τη βάση και τα τοιχώματα.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Πλένω καλά τα αχλάδια, τα κόβω στη μέση και με ένα κουταλάκι (παριζιέν) αφαιρώ τους πυρήνες. Κόβω τα αχλάδια σε λεπτές φέτες και τα αφήνω στην άκρη.
  • Βήμα 4 Σε ένα μπολ ανακατεύω το τυρί κρέμα, τη μοτσαρέλα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αδειάζω το μείγμα στην ταρτιέρα και το απλώνω σε μια λεπτή, ισόπαχη στρώση. Καλύπτω με τις φέτες των αχλαδιών σε κυκλικό σχήμα και σκορπίζω το μπλε τυρί θρυμματισμένο, τα καρύδια και τους κύβους βουτύρου. Ψήνω την τάρτα για 35-40 λεπτά.
  • Βήμα 5 Αποσύρω από το φούρνο και την αφήνω να γίνει χλιαρή πριν την κόψω.

Related Posts

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Όλοι λατρεύουμε τον συνδυασμό σοκολάτα-μπανάνα. Εδώ σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή που θα εντυπωσιάσει τους πάντες με τη γεύση της αλλά κυρίως με την εμφάνισή της.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Ακούγεται περίεργο το καβουρδισμένο αλεύρι αλλά σας διαβεβαιώ ότι θα εκπλαγείτε από τη νοστιμιά του. Δίνει αρώματα καψαλισμένου φουντουκιού και κάνει την κρέμα πεντανόστιμη!