ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
Aπό τις πιο αφράτες και νόστιμες συνταγές που γίνεται πολύ γρήγορα με υλικά που έχετε στο σπίτι. Αν δεν έχετε πούδρα αμυγδάλου, μπορείτε να τρίψετε λίγα αμύγδαλα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
Υλικά
- 1 σφολιάτα βουτύρου Ζύμη Ψαχνών
- Λίγο βούτυρο για το άλειμμα της τάρτας
- 3 αχλάδια Fetel
- Άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
- Για την κρέμα
- 3 μεγάλα αυγά
- 80 γρ. πούδρα αμυγδάλου
- 60 γρ. ζάχαρη
- 80 ml κρέμα γάλακτος
- 1 λοβό βανίλιας (τα σποράκια)
- 30 γρ. βούτυρο λιωμένο
Διαδικασία
- Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Βουτυρώνω καλά μια μεγάλη ταρτιέρα διαμέτρου 26-28 εκ. Ανοίγω το φύλλο σφολιάτας και το στρώνω στην ταρτιέρα καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Αν χρειαστεί, κόβω όση από τη ζύμη εξέχει και την προσαρμόζω στα σημεία που δεν επαρκεί για να καλυφθούν τα τοιχώματα.
- Βήμα 2 Σε ένα μπολ ανακατεύω τα υλικά της κρέμας και την αδειάζω στην ταρτιέρα.
- Βήμα 3 Καθαρίζω τα αχλάδια και τα κόβω στη μέση. Αφαιρώ τους πυρήνες και τα κοτσάνια. Τοποθετώ το κάθε μισό κομμάτι σε ένα ξύλο κοπής και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω σε λεπτές φέτες. Πιάνω όλες τις φέτες μαζί (με σπάτουλα ή με το μαχαίρι αν είναι φαρδύ) και τις μεταφέρω στην ταρτιέρα φροντίζοντας να διατηρούν το σχήμα του αχλαδιού. Επαναλαμβάνω την διαδικασία με τα υπόλοιπα αχλάδια.
- Βήμα 4 Ψήνω την τάρτα για 40 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα και να ροδίσει. Σερβίρω πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.