Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΑΡΤΑ ΚΥΔΩΝΙ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΤΑΡΤΑ ΚΥΔΩΝΙ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΤΑΡΤΑ ΚΥΔΩΝΙ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

: 4
: 20 min
: 40 min

Εύκολες και γρήγορες τάρτες με τα φθινοπωρινά κυδώνια. Αν δεν έχετε πούδρα αμυγδάλου, μπορείτε να «τρίψετε» ασπρισμένα αμύγδαλα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη.

Υλικά
  • 1 φύλλο σφολιάτα βουτύρου
  • 3 μεγάλα κυδώνια
  • 300 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • 200 ml νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Λίγο βούτυρο, λιωμένο για το άλειμμα
  • Για την αμυγδαλόκρεμα
  • 150 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 3 αυγά
  • 50 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • 50 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο + λίγο επιπλέον για τις φόρμες
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Για το σερβίρισμα
  • Γλυκό κουταλιού κυδώνι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Καθαρίζω τα κυδώνια από τη φλούδα τους, τα κόβω στη μέση και αφαιρώ τους πυρήνες. Τα κόβω σε λεπτά φετάκια και τα βάζω σε ένα μπολ με νερό και το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
  • Βήμα 2 Σε μια κατσαρόλα βάζω το νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα και βράζω για 4 λεπτά (από τη στιγμή που ξεκινάει ο βρασμός). Ρίχνω τις φέτες των κυδωνιών στραγγισμένες και τις βράζω για 6 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά και τις αφήνω μέσα στο σιρόπι να κρυώσουν.
  • Βήμα 3 Για την αμυγδαλόκρεμα: Βάζω τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και την πούδρα αμυγδάλου και ανακατεύω.
  • Βήμα 4 Για τις τάρτες: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά 4 φορμάκια για τάρτες διαμέτρου 12-14 εκ. Ξεδιπλώνω τη σφολιάτα και την κόβω σε 4 τετράγωνα κομμάτια.
  • Βήμα 5 Προσαρμόζω τις σφολιάτες στα φορμάκια πιέζοντας να καλύψω τη βάση και τα τοιχώματα. Μοιράζω την αμυγδαλόκρεμα και στρώνω κυκλικά τις φετούλες των κυδωνιών.
  • Βήμα 6 Αλείφω με λίγο λιωμένο βούτυρο και ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά. Αποσύρω από το φούρνο και τις αφήνω να κρυώσουν. Σερβίρω με γλυκό κουταλιού κυδώνι.

Related Posts

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΚΡΑΝΙΟ (ΦΕΤΕΣ) ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΕ ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΚΡΑΝΙΟ (ΦΕΤΕΣ) ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΕ ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Ένα από τα αγαπημένα φαγητά όλων, το γιουβέτσι, σε μία μοναδική συνταγή με μεσογειακές γεύσεις, υψηλής διατροφικής αξίας και χαμηλού θερμιδικού φορτίου. Η τέλεια ιδέα για το Κυριακάτικο οικογενειακό τράπεζι.

ΜΠΡΙΟΣΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΜΠΡΙΟΣΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

Αφράτα μπριοσάκια με ελάχιστη ζάχαρη. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το ινδοκάρυδο με κάποιο ξηρό καρπό ή άλλο αποξηραμένο φρούτο. Σταφίδες, κράνμπερις, αποξηραμένα μύρτιλα…