destination taste!

ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ

ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ

ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ

: 500 γρ.
: 30 min

Τα μυστικά για την τέλεια ταραμοσαλάτα για να γίνει ένας «αφρός» είναι το σχολαστικό χτύπημα στο μπλέντερ (όχι τόσο στο μούλτι) και η σταδιακή προσθήκη λαδιού, με την τεχνική δηλαδή τη μαγιονέζας. Όσο για τον ταραμά, προτείνω τον λευκό με το φίνο άρωμα και γεύση, που δίνει μάλιστα μια ταραμοσαλάτα λευκή και φωτεινή, σαν κρέμα. Αν θέλετε όμως μπορείτε να αγοράσετε και τον κλασικό κόκκινο ταραμά που είναι οικονομικότερος.

Υλικά
  • 1 φρατζόλα του ½ κιλού, κατά προτίμηση χωριάτικο και μπαγιάτικο (2 – 3 ημερών)
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 100 γρ. ταραμάς της αρεσκείας σας (λευκό ή κόκκινο)
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • ελαιόλαδο (όσο πάρει)
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Με ένα μαχαίρι κόβω και αφαιρώ την κόρα του ψωμιού. Κομματιάζω την ψίχα και τη μουσκεύω σε ένα μπολ με μπόλικο νερό, για 3 – 4 λεπτά. Τη στύβω με τα χέρια μου, καλά αλλά όχι πολύ σφικτά, ώστε να είναι λίγο ζουμερή, για να γίνει αφράτη και η ταραμοσαλάτα.
  • Βήμα 2 Βάζω στον κάδο του μπλέντερ το κρεμμύδι και το πολτοποιώ. Προσθέτω τον ταραμά και το χυμό λεμονιού και συνεχίζω την πολτοποίηση, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα λείο. Τέλος προσθέτω την ψίχα του ψωμιού και συνεχίζω να δουλεύω τα υλικά, μέχρι να φτιάξω μια πάστα ομοιογενή, λεία και μέτρια σφικτή.
  • Βήμα 3 Χωρίς να σταματήσω το χτύπημα, προσθέτω ελαιόλαδο σε αργή ροή (με τον ίδιο τρόπο που φτιάχνω και τη μαγιονέζα). Ρίχνω όσο λάδι χρειαστεί, ώστε η ταραμοσαλάτα να γίνει αφράτη και λεία. Δοκιμάζω την ταραμοσαλάτα για να δω αν χρειάζεται λίγο ακόμη λάδι (το ρίχνω χτυπώντας) ή λίγο ακόμη χυμό λεμονιού.
  • Βήμα 4 Αλάτι δεν θα χρειαστεί γιατί ο ταραμάς είναι αρκετά αλμυρός.
  • Βήμα 5 Διατηρώ την ταραμοσαλάτα σε κλειστό δοχείο, κατά προτίμηση γυάλινο, στο ψυγείο.

Related Posts

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Ένα διαφορετικό τιραμισού που έχει την υπόξινη γεύση του γιαουρτιού αλλά και την δυνατή γεύση της σοκολάτας. Είμαι σίγουρη ότι θα το λατρέψετε!

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ, ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ, ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

Ταρτάκια με φρέσκα κολοκυθάκια που παίρνουν ένταση από τα χωριάτικα λουκάνικα. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και κόκκινη πιπεριά που θα δώσει περισσότερο χρώμα και γεύση.



Subscribe