destination taste!

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

: 4
: 20 min
: 10 min

Για ιδιαίτερο άρωμα και γεύση μπορούμε να ραντίσουμε κάθε μερίδα με λίγο φουντουκέλαιο, το οποίο βρίσκουμε σε καλά μπακάλικα και μεγάλα σούπερ μάρκετ. Διαφορετικά, χρησιμοποιούμε απλό ελαιόλαδο.

Υλικά
  • 1 πακέτο ταλιατέλες (ή σπαγγέτι)
  • 100 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια (βασιλομανίταρα ή άλλα)
  • 200 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 400 γρ. φρέσκα μανιτάρια της αρεσκείας μας (λευκά, καφέ, πλευρώτους, πορτομπέλο)
  • ⅓ ματσάκι μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φουντούκια, καβουρδισμένα για λίγα λεπτά στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν απαλά, χονδροκοπανισμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βράζω τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες βρασμού που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζω και τα διατηρώ κατά μέρος, ζεστά.
  • Βήμα 2 Μουσκεύω τα αποξηραμένα μανιτάρια στο κρασί, για 20 λεπτά. Τα βγάζω με τα δάχτυλα ένα-ένα (δεν τα στραγγίζω σε σουρωτηράκι για να μην παρασύρω μαζί τυχόν χώμα) και τα στύβω με τα χέρια μου. Τα κόβω σε μέτρια κομμάτια.
  • Βήμα 3 Καθαρίζω όλα τα φρέσκα μανιτάρια με ένα νοτισμένο πανάκι και τα κόβω σε μέτριες φέτες.
  • Βήμα 4 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ρίχνω όλα τα μανιτάρια (φρέσκα και αποξηραμένα). Τα σοτάρω για 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα, τα βάζω σε ένα πιάτο και πετάω το υγρό του τηγανιού.
  • Βήμα 5 Σκουπίζω καλά το σκεύος με χαρτί κουζίνας και ρίχνω εκεί το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Το ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά και προσθέτω το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και τα στραγγισμένα μανιτάρια. Σοτάρω τα υλικά για άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μανιτάρια να στεγνώσουν. Ρίχνω και το μαϊντανό, σοτάρω για άλλο 1 λεπτό και αποσύρω από τη φωτιά.
  • Βήμα 6 Μοιράζω τα ζυμαρικά σε πιάτα και προσθέτω τα μανιτάρια Ραντίζω με λίγο λάδι, σκορπίζω σε κάθε μερίδα τα καβουρδισμένα φουντούκια και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΦΟΡΜΑΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΦΟΡΜΑΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

Οι χυλοπίτες με μανιτάρια είναι ένα πλούσιο και νόστιμο πιάτο για το κυριακάτικο γεύμα. Επειδή τα ζυμαρικά μπαίνουν χωρίς να τα βράσουμε, η σαλτσούλα θα πρέπει να έχει αρκετή υγρασία.

ΧΩΝΑΚΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΜΕ 3 ΓΕΜΙΣΕΙΣ – ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ-ΤΥΡΙ, ΜΠΟΛΟΝΕΖ, CAPRESE

ΧΩΝΑΚΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΜΕ 3 ΓΕΜΙΣΕΙΣ – ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ-ΤΥΡΙ, ΜΠΟΛΟΝΕΖ, CAPRESE

Τα τέλεια χωνάκια για τα παιδικά πάρτι. Γίνονται πολύ εύκολα αφού το ζυμαράκι είναι έτοιμο και το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι οι γεμίσεις. Βάλτε τη φαντασία σας και φτιάξτε χωνάκια…